• Inici
  • Societat
  • Biar Digital en paper estrena nova secció: "Destrellataes"

Biar Digital en paper estrena nova secció: "Destrellataes"

| Pablo Ortín Perpinyà | Societat
Biar Digital en paper estrena nova secció: "Destrellataes"

Trellat. El ‘trellat’ és una paraula genuïnament valenciana sense una definició massa concreta, que va més enllà d’allò que diem sentit comú. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ho descriu com “ponderació mental, sensatesa”. Els catalans en diuen seny, que s’aproxima, i en castellà no té una traducció literal. En eixe sentit, el poc trellat o el destrellat seria tot el contrari.

Com que som una gent seriosa, a Biar Digital tractem de no dir ‘destrellataes’ en les nostres peces periodístiques. Per això i per la necessitat ens hem tret de la butxaca un apartat per a donar cabuda a les idees més irreverents i deformar i capgirar la realitat. L’exageració i la ironia sovint són bones aliades per a eixir del pas. 

El que llegireu en esta secció són mitges veritats, o mitges mentides, o mentides senceres. Fa igual, operen com els espills del “Callejón del Gato” que Valle-Inclán narrava a Luces de Bohemia: mostrar realitats deformades i esperpèntiques, però realitats al cap i a la fi.

No ens ho tingueu en compte. O sí. Cadascú que pondere quan de trellat cap en les nostres Destrellataes i si paga la pena tornar-s’hi. I qui estiga de lliure de pecat, que tire el primer cantal.

Només ho trobareu amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper, adquirint-lo en les papereries-llibreries de Biar.

Consulteu "Preguntes i respostes sobre Biar Digital en paper".

L'article té 27 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).