• Inici
  • Societat
  • La taxa de desocupació puja sis punts i mig a Biar durant el mes de juny

La taxa de desocupació puja sis punts i mig a Biar durant el mes de juny

| Eduard Garcia Molina | Societat
La taxa de desocupació puja sis punts i mig a Biar durant el mes de juny

El passat mes de juny ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 276 veïns i veïnes- amb una pujada de poc més de sis punts i mig -6'56% concretament-, un total de 17 persones, una pujada més acusada que el mes de maig, on sols va pujar un punt i mig, tot i que la tendència és a l'alçada pels efectes de la pandèmia encadenant els últims mesos pujant la taxa de desocupació a nivell local.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 162 treballadores respecte a 114 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 166 persones.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 90 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 20 persones inscrites en els servicis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 153 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 77 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

069

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar un 1'9 %, un total de 24 persones del municipi van deixar d'estar d'alta en el règim de la Seguretat Social, ja siga pel general o per compte propi, que són els més habituals.

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzar en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).