La taxa de desocupació puja un 16% a Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
La taxa de desocupació puja un 16% a Biar

El passat mes d'abril ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 255 veïns i veïnes- superior que en mesos anteriors i amb una pujada de quasi 16 punts i 35 persones, que representen un 15'91%. Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 153 treballadores respecte a 102 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 164 persones.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 78 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 13 persones inscrites en els servicis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 149 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 73 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

Pel que fa a l'increment durant el mes d'abril que com és sabut hem passat tot el mes en Estat d'alarma per la pandèmia del COVID-19 la desocupació a la nostra localiltat es va repartir de forma quasi igual entre homes i dones, ja que 17 homes es van quedar de moment sense treball i pel que fa a les dones en van ser 18. Cal recordar que el mes de març la desocupació a Biar va pujar un 5'77%, un total de 12 persones -sis homes i sis dones-. 

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

044 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va repuntar en 12 persones més afiliaes al sistema públic, un 0,96% durant el passat mes d'abril.

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzar en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 21 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).