L'exemple del comerç local

| Eduard Garcia Molina | Societat
L'exemple del comerç local

Sempre s'ha dit que els refranys no s'equivoquen, si tirem mà de les dites valencianes tenim una que apela a que en poques paraules es pot dir molt: "Li va dir poc i ben resat". Precisament és un post que una usuària de Facebook i gerent d'un comerç local va fer en les xarxes socials.

"A Biar el supermercat i les tendes preparen comandes per WhatsApp i les porten a domicili per tal que la gent no haja d'ixir de les seues cases. Igualet que moltes grans superfícies, que han anul·lat el servei a domicili. Estàn fent un gran esforç. RECORDEU DESPRÉS ESTES COSES."

I és que precisament en moments de crisi és quan aprenem a valorar algunes coses que durant la resta de l'any poden ser més desapercebudes. És el cas del comerç local, que ofereix un servici a Biar i ens dona la possibilitat de no haver de desplaçar-nos lluny del poble per poder adquirir els productes i serveis que necessitem en el nostre dia a dia.

Com ara el gimnàs Aida Esport, qui sempre para una especial atenció a les xarxes socials i proposa a les usuàries i usuaris del gimnàs a que envien els vídeos dels seus exercicis des de casa. Fomentant no només que continuen en forma i amb bona salut, sinó també la necessitat de respectar el confinament per no saturar la nostra Sanitat Pública i para els peus a la pandèmia el més prompte possible.

Per la seua part El Colmado de la Tierra dona missatges d'ànim a través de la seua pàgina de Facebook a banda de donar receptes, tot i que val a dir que este establiment d'alimentació continua obert al ser un sector imprescindible. Un servici que continua oferint-se per part de Panadería Vilar, qui recorda que "a pesar del confinament no deixem de menjar-nos les MONES DE PASQUA, ja siga en la terrassa o en el balcó, o inclús en el saló de casa veient una pel•lícula... Ja les pots reservar en Panadería Vilar." És el mateix cas que la Papereria-Llibreria Vilar, qui també continua donant servici als seus clients i clientes, també per WhatsApp i telèfon, no només des de la botiga, ja que la premsa es considera servici essencial.

Pel que fa a l'alimentació el Supermercat San Cristóbal té obertes les seues portes al ser imprescindible abastir-se de queviures, però no sols això, sinó que també atén com ja venia fent a través del seu servici de WhatsApp per atendre comandes i habilita la possibilitat de pagar la comprar pel servici de Bizum. Pel que fa a Òptica Nova ha habilitat un horari especial, com també anima a través de les xarxes a quedar-se a casa i recorda els telèfons de contacte i la pàgina de Facebook per poder consultar qualsevol cosa que es necessite.

Finalment, meció a banda mereix el treball de Canal 3 de Biar, qui cada dia ens acompanya en este temps de confinament portant-nos els records de les Festes que com és sabut enguany hauran de canviar de data. També és el cas de Paulino Moreno Asesores de Seguros qui continua atenent els seus clients i clientes de forma telemàtica com indiquen en la seua pàgina de Facebook.

Un servici de WhatsApp que també s'ha habilitat per part de María José Valdés, Taller de confecció i merceria. Pel que fa a l'atenció dels nostres animals de companyia, des de Clínica Veterinària Biar s'ha eleborat un protocol per assistir a la clínia, per la qual cosa cal demanar cita prèvia per tal que les persones no s'acumulen a les instal·lacions, tal i com recomanen les autoritats sanitàries, entre altres. Així mateix es difon a través de les xarxes socials que a banda que els animals no transmeten la malaltia del coronavirus, s'aconsella com passar este temps de confinament amb elles i altres menesters sobre la seua higiene, desmentint els perillosos bulos relacionats amb els animals i la pandèmia.

Per la seua banda, des d'Heretat de Soler recorden que a través de la seua web podem fer la nostra comanda abans de les 20 h. i que ens ho porten al nostre domicili a partir de les 9 h. del dia següent, web des d'on continuen treballant i atenent les comandes. Així mateix tot el comerç d'hostaleria i restauració que van ser els primers en vore's obligats a tancar per indicació de les Autoritats Sanitàries i evitar així la concentració de persones en els seus locals. Tot i això, els comerços de Biar a través de les xarxes socials i altres han enviat missatges de suport, i de recordatori que a través de les seues pàgines web, pàgines de Facebook o altres xarxes, WhatsApp o aplicacions mòbils continuen donant-nos servici com fan la resta de l'any, el nostre comerç de proximitat que una vegada passada la pandèmia i el confinament necessitarà del nostre suport més que mai.

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).