• Inici
  • Societat
  • Adriana Francés: "En Elda no estan les coses com Madrid o altres llocs on el col·lapse ha sigut evident. També hi ha altes, la gent es cura, no tot és roín!"

Adriana Francés: "En Elda no estan les coses com Madrid o altres llocs on el col·lapse ha sigut evident. També hi ha altes, la gent es cura, no tot és roín!"

| Eduard Garcia Molina | Societat
Adriana Francés: "En Elda no estan les coses com Madrid o altres llocs on el col·lapse ha sigut evident. També hi ha altes, la gent es cura, no tot és roín!"

Des de Biar Digital volem fer un xicotet homenatge a totes les persones que lluiten dia a dia contra la pandèmia del COVID-19: des del personal sanitari, fins als comerços que continuen treballant per bastir el poble dels serveis bàsics i essencials que necessita, Policia Local, etc... és per això que iniciem una sèrie d'entrevistes a qui cuida de nosaltres els 365 dies de l'any, el personal sanitari.

Adriana, la nostra nova protagonista, treballa com a celadora en l'Hospital d'Elda i ens relata el seu testimoni:

Quines van ser les primeres notícies sobre esta pandèmia?

Les mateixes que va rebre tot el món a través de la televisió. Al principi pareixia que estava molt lluny i que ací no arribaria, fins que el vam tindre damunt. Primerament ens van dir que era com una grip i estàvem tranquils, ja més avant, quan ens van comunicar que et suprimien tots els permisos i vacances ens vam adonar que la cosa era més greu del que pensàvem.

Entenem que la vida en l'hospital ha canviat totalment, el vostre dia a dia, precaucions i forma de treballar.

Doncs sí, com és evident hem de dur precaució i per a això hem de dur posada la careta i guants tot el dia. Quan hi ha contacte amb algun malalt positiu hem de dur els EPI (equip de protecció individual) que són molt angoixants i el treball es dificulta enormement. Per la resta nosaltres intentem fer la nostra feina com si res haguera canviat, encara que no és així.

A banda de les necessàries precaucions entenem que és normal témer a la malaltia.

Això és totalment normal! És una malaltia de la qual encara no es té una cura i que afecta la població amb rapidesa a causa del seu fàcil contagi. A més, cada dia veus més casos de gent propera a tu. Com he dit abans disposem d'equips de protecció que ens protegeixen de la possible infecció, però no lleva que tingués por de que falle alguna cosa i et pugues contagiar i sobretot de contagiar a la teua família.

25

Està advertint-se de la urgència del possible col·lapse sanitari. També al teu centre de treball?

En Elda no estan les coses com Madrid o altres llocs on el col·lapse ha sigut evident, però si és veritat que cada dia hi ha més casos i està sent necessari habilitar més plantes per als possibles ingressos. També he de dir que hi ha altes, la gent es cura, no tot és roín!

Hi ha una reivindicació que s'està fent evident, i és la falta de material per al personal sanitari, també teniu este problema en el teu centre de treball?

En el meu cas, totes les vegades que m'he de posar el EPI, he tingut el material necessari. On més problema hi ha hagut ha sigut en les caretes. També és veritat que jo no estic tot el dia en les plantes més problemàtiques aleshores no sóc la més adequada per parlar d'això.

Com rebeu el suport de la ciutadania que cada dia ix a aplaudir als balcons en suport a la Sanitat Pública i el vostre treball i entrega?

És molt emotiu que se'ns reconega el treball i esforç que estem realitzant, encara que nosaltres únicament fem la nostra feina. Agraïm també a tots el seu suport (sanitaris, farmacèutics, cossos de seguretat, etc...). Però de res ens serveixen els aplaudiments si tu no et quedes a casa. Tots diuen que tant de bo pogueren eixir, jo de vegades voldria poder quedar-me a casa. Així que: QUEDEU-VOS A CASA!

L'article té 57 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).