Previous ◁ | ▷ Next

Organitzant la solidaritat per combatre la pandèmia del Covid-19 a Biar

De la nit al matí la ciutadania s'ha vist sorpresa per la pandèmia del coronavirus veient restringits els seus moviments o rutines, especialment per a les persones més majors i amb l'entrada de l'Estat d'alarma decretat pel Consell de Ministres del passat dissabte.

Una mesura molt restrictiva per tal de que gran part de la població es quede a les seues cases i que la pandèmia no continues estenent-se i saturant també els serveis sanitaris. Val a dir que a partir d'esta situació un grup de joves -cap d'elles i ells arriba als 30 anys- han posat en marxa una iniciativa solidària a la nostra localitat.

Organitzats i organitzades a través d'un grup de WhatsApp consisteix en que persones majors, persones amb malalties o bé persones que formen part dels grups de risc puguen avisar telefònicament a algun dels xics i xiques que en formen part del grup per tindre determinades ajudes com ara anar a comprar al supermercat, anar a la farmàcia, traure a la mascota a passejar, etc... esta iniciativa s'està portant a terme de forma desinteressada per este grup de joves i intenta facilitar estos dies complicats als nostres majors especialment.

D'altra banda, segons s'assegura per part dels i les responsables de la iniciativa solidària estan seguint-se els protocols que marquen les Autoritats Sanitàries, com ara utilitzar guants, no entrar en contacte o fer-ho a una distància prudent amb altres persones, no tocar els diners si no és amb guants -també es recomana l'ús de les targetes de crèdit per part de les autoritats-, rentar-se de forma regular les mans amb aigua i sabó etc... Així mateix, per part dels i les joves també es compleixen amb les instruccions que marquen les autoritats governamentals des de l'inici de l'Estat d'alarma, com ara no eixir de casa sense un motiu justificat i si s'ha de fer cal que siga una persona soles, a l'igual que quan es condueix un vehicle a no ser que s'acompanye a alguna persona amb mobilitat reduïda o amb altres problemes de salut.

A continuació s'inquen els números de telèfon on es poden adreçar les persones interessades: 608 40 69 65 (Ainhoa), 657 780 386 (Toni) i 633 783 262 (Ángela). 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital ‼️S'ha anunciat per part del cap el Centre de Salut José Selva, qui ha volgut tranquil·litzar la població afirmant… https://t.co/7upjiyYilZ
BiarDigital ‼️Un grup de joves s'ofereix de forma altruista a ajudar a persones majors en menesters bàsics que s'hagen de fer f… https://t.co/IPmtL5oHfA
BiarDigital RT @Biarsensacion: ⚠ INFORMACION UTIL PARA TRABAJADORES Y AUTONOMOS ⚠ Desde el Ayuntamiento de Biar advertimos que la Guardia Civil está re…
BiarDigital RT @Biarsensacion: ⚠ Modificación del periodo de quemas⚠ Más información 👇 🔴📢 Modificació del període de cremes motivat per l'estat d'alar…

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine