Biar participa a la Trobada d'Escoles Valencianes

Un any més s'ha celebrat a la nostra comarca la tradicional Trobada d'Escoles en Valencià, concretament a Onil on la participació de Biar ha estat present durant tot el passat dissabte. I no sols amb els nombrosos veïns i veïnes s'hi han acostat, si no que també d'una banda, el Col·legi Públic Mare de Déu de Gràcia va organitzar un taller per fer pai-pais i així ajudar el nombrós públic que va reunir la Trobada a combatre la calor.

D'altra banda l'IES Biar va estar present en la xaranga que recorria l'avinguda de la Constitució d'Onil amb la seua música, lloc on es va realitar la Trobada, en tercer lloc alguns membres de la Colla de Dolçaina i Tabal "Bassa la Vila" es sumaren a la Colla de Dolçainers "Rudimentària i Pandorga" d'Onil i des de bon matí amenizaren la jornada, finalment, el grup Kontaminació Akústika actuà juntament amb els castelluts de Tropoll i El Diluvi, format per compoenents d'Onil, Alcoi, Ibi i Castalla, al concert que va tindre lloc a la nit, tot just després del correfocs que va tindre lloc a partir de les 22:30 h.

L'any que ve la Trobada d'Escoles de l'Alcoià i el Comtat es realitzarà molt a prop de la nostra localitat, ja que serà la Canyada qui acollirà les Trobades de 2015.

 

Les Trobades

Les Trobades són "festes per la llengua realitzades cada any en una vintena de comarques del País Valencià, una manifestació cultural que reuneix fins a 200.000 persones entre mestres, professorat, xiquets, xiquetes, pares i mares a les diferents Trobades arreu del País", com es defineix des d'Escola Valenciana (EV), organitzadora d'aquestes jornades. En les Trobades s'organitzen diverses activitats al voltant de la Trobada on participen les diverses escoles de la comarca, cercaviles, concursos, tallers, espectacles o exposicions.

 

Les Trobades a Biar

Cal recordar que al juny de 2002 la Trobada es va realitzar a Biar, on se sumaren unes 8.000 persones juntament amb les localitats d'Altea (Marina Baixa) i Parcent (Marina Alta) on se celebrà el mateix dia la Trobada de les seues respectives comarques.

Cal dir que les Trobades -com ja es diuen popularment- són aplecs de caràcter festiu i reivindicatiu organitzat per la federació Escola Valenciana i que se celebren des del 1986, sent les trobades de Benifaió i La Xara, celebrades en abril del mateix any, les primeres Trobades d'Escoles en valencià de la història.

Per veure la resta de Trobades que es fan al nostre entorn o la resta del País Valencià, axí com llegir el manifest o veure el dossier de les Trobades i altres materials podeu consultar el corresponent enllaç del web d'Escola Valenciana.

 

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Quatre dones han deixat les llistes de l'atur, tot i que cinc homes s'han donat d'alta, per tant el saldo és d'una… https://t.co/UfbrfK9gvB
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital Els fulls per poder signar es troben en molts establiments comercials de #Biar. https://t.co/SSFzhjoUTz
BiarDigital Recordeu que podeu descobrir la vinyeta d'este mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper, en les papereri… https://t.co/8ZZdUmj4rM
BiarDigital Les proves es disputaren a la localitat de Purullena (Granada) i el barri granadí de l'Albayzín. https://t.co/XtkGCcOve7

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com