Previous ◁ | ▷ Next

De què moren els biaruts i biarudes?

Recentment s'ha publicat per part de l'INE una estadística sobre les causes de mortalitat entre la societat espanyola, este estudi s'ha fet a partir de vora 10 milions de defuncions entre 1989 i 2014 revelant importants diferències geogràfiques pel que fa a les causes de la mort dels habitants de cada zona geogràfica, així ho publica el diari El País que mostra un mapa on es poden veure municipi per municipi les causes de la mort dels seus habitants basant-se en este estudi.

Pel que fa al cas concret de Biar si filtrem les dades per homes i dones i totes les causes possibles de mort ens dóna que la mortalitat a Biar estaria un 7% per baix de la mitjana espanyola, així mateix indica que hi ha un "alt risc" de que la causa de la mort siga arrossegar una malaltia com és l'alzheimer, situant-se en un 36% més de possibilitats, com també assenyala les malalties vascular cerebral -pèrdua brusca de funcions cerebrals causada per una alteració vascular- com a causa de la mort entre els biaruts i biarudes, amb un 26% per damunt de la mitjana.

Si bé és cert que com a dades positives la possibilitat de morir de SIDA és de -40%, així com transtorns mentals orgànics, senils i perenils (-15%), i com val a dir que la web recull un total de 74 possibles formes de trobar la mort, l'estudi també indica que a Biar estem quinze punts per baix de la mitjana estatal en causes com morir ofegat, submersió i sufocació de forma accidental a banda d'altres dues formes de mort més.

Pel que fa a filtrar per homes o dones les causes de la mort, trobem que elles estarien amb un 4% per damunt de la mitjana estatal, mentre que els homes se situen 15 punts per baix. Tot i que els percentatges i possibles causes de més probables de mort, així com les que són menys probables són les mateixes per a homes i dones i coincideixen amb les indicades més amunt.

En tot cas en la notícia d'El País que s'indica es poden consultar totes les dades a través de les 74 formes possibles de mort d'acord amb l'estudi. També podeu consultar la notícia sobre el lent creixement del saldo vegetatiu a Biar.

008

007

006

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital 📌A mediados de los setenta del siglo XX se prepara el Plan de Ordenación Urbano de Biar (1976) al principio de la a… https://t.co/R4Gf3KhMcx
22hreplyretweetfavorite
BiarDigital 📌Si encara no reps els avisos del WhatsApp municipal t'indiquem com donar-te d'alta també. Biar belleza interior… https://t.co/f9jiorJxi9
BiarDigital L'IES BIAR fa comarca també envia un missatge de suport al seu alumnat. https://t.co/KjwWAIrrLp
BiarDigital Recordeu que podeu descarregar Biar Digital en paper per veure la vinyeta, consultar la columna de les associacions… https://t.co/LTZOdgcx2I

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine