• Inici
  • Societat
  • La taxa de desocupació va pujar prop de sis punts a Biar

La taxa de desocupació va pujar prop de sis punts a Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
La taxa de desocupació va pujar prop de sis punts a Biar

El passat mes de març ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 220 veïns i veïnes- un poc superior que en mesos anteriors. Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 135 treballadores respecte a 85 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 147 persones.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 63 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 85 persones inscrites en els servicis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 130 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 63 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

Pel que fa a l'increment durant el mes de març coincidint amb els primers 15 dies del decret d'estat d'alarma la desocupació a la nostra localiltat va pujar un 5'77% durant el mes de març, un total de 12 persones -sis homes i sis dones-. 

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

003 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar en 4,74 punts durant el passat mes de març.

040

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzar en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).