Previous ◁ | ▷ Next

La responsable de l'Oficina d'Animals de Companyia de la Fundació Brigitte Bardot visita Biar

Ahir dimarts l'Ajuntament de Biar va rebre la visita de la responsable de la responsable de projectes internacionals de la Fundació Brigitte Bardot, concretament de l'Oficina de Protecció dels Animals de companyia per tal de supervisar el treball que s'està realitzant a Biar per part de les voluntàries en l'atenció a les colònies de gats que viuen al carrer en la nostra localitat.

A la reunió amb la responsable de l'Oficina, Brigitte Auloy assistiren algunes de les responsables de l'associació local Ronroneos Azules així com les edils Ana Campos, regidora de Medi Ambient, i Amparo Albero. Una vegada celebrada la reunió es desplaçaren fins a alguns dels punts on estan establides les colònies per tal de verificar el funcionament que estan tenint i com els animals estan atesos de menjar, aigua i alguns llocs per a refugiar-se.

02

Per la seua banda, la responsable Brigitte Auloy va valorar el treball que exerceix en més de 70 països la Fundació Brigitte Bardot, especialment en països en vies de desenvolupament on el tracte als animals és pitjor, zones on es deixa vore a les autoritats que no només és un treball ètic per millorar les condicions de vida dels animals, sinó també entronca amb el respecte al medi ambient, la millora de la convivència, la higiene en les ciutats, etc...

Així mateix, la responsable de l'Oficina es va referir com "un fet terrible" a l'enverinament de gats que viuen als nostres carrers fa vora 3 anys, recordant que el Codi Penal contempla en el seu article 337 i bis diferents penes que castiguen l'abandó o el maltractament animal, així mateix hi ha penes de multa o d'un a sis mesos de presó per l'abandó d'animals domèstics, que hagen sigut domesticats o bé viuen sota el control de les persones, així com per no vetllar per les bones condicions de vida dels animals. Penes que també estan acompanyades d'inhabilitacions professionals per la realització d'"espectacles" públics no autoritzats. Així mateix, els casos de maltractament animal estan penats amb penes des de tres mesos i un dia fins a un any de presó, tot i que el Codi Penal contempla pujar la pena fins a un any i mig de reclusió en cas de mort de l'animal.

Més de tres dècades de lluita en favor dels animals

La Fundació Brigitte Bardot va ser fundada fa vora 35 anys, en 1976 impulsada per la famosa actriu francesa de qui pren el nom, Brigitte Bardot (1934) ha destacat sempre pel seu suport a la causa en bé dels animals, des d’una primera campanya per protegir a les cries de foca a Canadà, tot i que no eren els inicis oficials, també per treballar per la prohibició de la pell de les foques, que es va aconseguir.

A França, el seu país d’origen va lluitar perquè en els escorxadors on es sacrifiquen els animals per al consum de carn, es va treballar perquè com a mínim s’aturdiren els animals abans de sacrificar-los, va tindre gran influència i també es va aconseguir este objectiu. Segons la seua representant viu de forma simple, però ha passat molts anys ajudant els animals, ja siguen domèstics o salvatges en tot el món, donant grans sumes de diners i també propietats en favor d’esta causa.

03

Rafaela Mollà, voluntària de l'associació, ensenya un punt on una colònia de gats pot menjar i beure

Tot i això ella continua la seua lluita a pesar de les crítiques, especialment de la premsa segons la seua representant, Auloy, que la defineix com a honesta i convencuda en la defensa dels animals, milions arreu de tot el món. Per la seua influència escriu a governs per ajudar al canvi de lleis en bé dels animals.

06

Fotografia: Cristóbal Lledó

Preguntada com ha sigut que la Fundació es “fixara” en un municipi xicotet com Biar la representant de la famosa actriu francesa va comentar que s’havien posat en contacte amb la fundació i van triar Biar per fer-se avant i col·laborar amb l’associació Ronroneos Azules, un contacte que es va fer fa uns anys quan una de les responsables es va posar en contacte amb la Fundació quan esta persona estava en altra associació. Tot i això Auloy va recordar que la Fundació Briggitte Bardot col·labora especialment en els països en vies de desenvolupament, així mateix va reclamar la col·laboració dels veterinaris i veterinàries amb les campanyes d'esterilització i atenció als gats que viuen al carrer i altres animals.

04

Briggite Auloy conversa amb Paqui Santana, de Ronroneos Azules

Finalment, Brigitte Auloy va agrair l’atenció de Biar Digital i va nomenar que li agradava molt Biar, que la primera cosa que havia fet en arribar-hi havia sigut pujar al castell per vore les vistes, apreciant que feia un dia fantàstic i que en hivern li feia la impressió de que el cel estava molt més clar que en altres èpoques de l'any.

05

Fotografia: Cristóbal Lledó

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Cada mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper trobareu una nova vinyeta de sàtira de l'actualitat local. https://t.co/cVyTVNoseV
BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine