• Inici
  • Societat
  • Centenars de bosses porta-entrepà per lluitar contra el canvi climàtic des de l'IES Biar

Centenars de bosses porta-entrepà per lluitar contra el canvi climàtic des de l'IES Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
Centenars de bosses porta-entrepà per lluitar contra el canvi climàtic des de l'IES Biar

El passat dijous 19 de desembre l'IES Biar va impulsar una nova iniciativa contra el canvi climàtic en col·laboració amb l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris i l'empresa tèxtil Froca.

IMG 7456

La iniciativa en resposta a l'Emergència Climàtica va consistir en l'el·laboració de 200 bosses reutilitzables porta-entrepà, amb l'objectiu d'eliminar o si més no, reduir el consum de plàstic o paper d'alumini per enrotllar els entrepans dels estudiants de l'IES, una iniciativa coordinada pels professor i professora del centre David Molina i Teresa Menor.

Val a dir que desenes de persones entre alumnes, professors i professores, així com membres de l'Associació de Dones de Biar participaren en la confecció de les bosses porta-entrepà formant una cadena d'el·laboració des de tallar els patrons fins a donar els últims retocs.

IMG 7457

Tere Galvañ Baena: "Ha sigut molt bonica la diversitat intergeneracional de la jornada"

Per la seua part, la presidenta de l'Associació de Dones va comentar que Teresa Menor, professora del centre, arran de la iniciativa del coixins del cor va contactar amb elles en bé d'esta iniciativa per conscienciar a la gent jove de la necessitat de no utilitzar el plàstic i el paper d'alumini per confeccionar els porta-entrepans. Segons Galvañ l'objectiu de la jornada era arribar a confeccionar 500 porta-entrepans -segons l'Associació de Dones de Biar-, tot i això es van acabar fent un total de 200, tot i que sí que es van quedar tallats els retants per acabar-los en properes jornades, valorant que ha hi hagut una bona participació, segons la presidenta de l'associació.

Per la seua banda, Teresa Galvañ també va qualificar de "molt bonic" el treball conjunt entre les membres de l'Associació de Dones i familars amb els alumnes, per la diversitat generacional de la jornada on es va treballar per ajudar a reduir o eliminar els residus que generem en el nostre dia a dia. 

IMG 7458

Tere Román Espasa: "Volem portar esta iniciativa al col·legi també"

La secretària de l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris va voler posar ènfasi en la col·laboració intergeneracional, així com va valorar de forma molt positiva la proposta de l'IES a l'associació i va afirmar que "les dones som lluitadores per naturalesa, portem tres segles de lluita"  [en favor de la igualtat entre dones i homes], així com va qualificar d'inseparables la lluita feminista amb la lluita contra el canvi climàtic. "Qui som mares hem de lluitar pel futur dels nostres fills i filles, néts i nétes i deixar un planeta el millor possible".

IMG 7459

Román també va agrair la col·laboració de l'empresa local Froca, qui no va deixar que es compraren els materials i els va cedir de forma desinteressada. Finalment la secretària de les Dones de Biar va afirmar que estava molt contenta de poder treballar amb la gent jove posant de relleu el bon treball dels i les alumnes, així com la implicació dels professors i professores, especialment pel fet que hi havia dos professors en la màquina d'aparar ja que "sembla que les dones hem nascut amb una màquina d'aparar, quan evidentment no és així i hem hagut d'aprendre". Així com va reclamar que seria necessària la implicació dels pares i mares a l'hora de portar la iniciativa al CEIP Mare de Déu de Gràcia, posat que els xiquets i xiquetes són més menuts i caldria ajudar-los per portar avant esta iniciativa en bé del nostre planeta.

IMG 7462

IMG 7463

IMG 7465

IMG 7466

IMG 7468

IMG 7469

IMG 7472

IMG 7476

L'article té 98 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).