El 30% dels menors de 16 anys es troben en risc de pobresa o exclusió social a l'Alt Vinalopó

| Eduard Garcia Molina | Societat

Recentment s'ha fet públic un informe de Save the Children on es posen sobre la taula unes preocupants dades pel que fa a pobresa o exclusió social al País Valencià, informe que s'ha publicat de forma resumida per part del diari La Veu.

Pel que fa a l'informe s'indica que vora 260.000 menors de 16 anys estan en risc de pobresa o exclusió social al País Valencià, on especialment les comarques dela Marina Alta i el Baix Segura són les que presenten una taxa de risc de pobresa i exclusió social més elevada, amb un 51,5% i un 49,6%, respectivament. En el pol oposat hi ha l'Horta Nord (24,9%), i l'Alcoià i la Ribera Alta (25,8%).

Pel que fa a l'Alt Vinalopó, on s'ubica Biar administrativament, la taxa supera el 30% situant-se amb un 30'3%, situant-se en mig punt per damunt de la mitjana valenciana. Per demarcacions, Alacant és la que presenta pitjors dades, amb un 38,8% dels menors de 16 anys en risc de pobresa o exclusió social; després va València, amb un 29,5%, i Castelló, amb un 28,8%. 

161

Font: Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana / Infografia: Santi H. Puig; cedida per Save the Children

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 3 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).