• Inici
  • Societat
  • Actes amb motiu del 25 aniversari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Gràcia

Actes amb motiu del 25 aniversari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Gràcia

| Eduard Garcia Molina | Societat
Actes amb motiu del 25 aniversari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Gràcia

Ahir diumenge van començar els actes per commemorar el 25 aniversari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Gràcia (1994-2019), els actes van arrancar amb la baixada de la Mare de Déu a la parròquia Ntra. Senyora de l'Assumpció, per a posteriorment realitzar una missa major al migdia. Actes que continuen hui i ens dies successius enllaçant amb la Festeta de Setembre:

Dilluns, 26 d’agost

A les 20 h: Solemne Novenari a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

Carmelo Nieto Ortiz, Felicidad Colomina Valenciano, Francisca Valdés Ortiz i Joaquín Camarasa Cortés.

Dimarts, 27 d’agost

A les 20 h: Volteig general de campanes i encesa de ciris solidaris contra el càncer.

A continuació: Solemne Novenari a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

Francisca Cantó Sánchez, Elisa Martínez Bellot, Josefa Galvañ Valdés, José Coloma Berenguer i Josefa Martínez Díez.

Dimecres, 28 d’agost

A les 8 h: Volteig general de campanes.

A les 13 h: Volteig general de campanes.

A les 20 h: Volteig general de campanes.

A continuació: Passeig amb la Mare de Déu de Gràcia pels carrers següents: Plaça de la Constitució, Cura Reig, D. Juan García, Olmet, Talega, Major, Olleries, Plaça de les Olles, Carrills, Creu de Molina, Plaça d’Espanya, Santa Anna i Plàtan.

En arribar, Eucaristia al parc del Plàtan. Solemne Novenari i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

Ginés Catalá Luna, Fernando Cabanes Quiles, Jaime Francés Pérez, Matías Francés Conca i Cristóbal Luna Vidal.

En acabar, seguirà el recorregut del passeig pels carrers següents: Camí de la Mare de Déu, Serreta de Sant Nicolau, Av.  Castalla, Jesús Juan Bernabéu, Pacífico Torres, Sant Cristòfol, Barrera, Vicente Pérez, Major i Plaça de la Constitució.

147

Dijous, 29 d’agost

A les 20 h: Passeig amb la Mare de Déu de Gràcia pels carrers següents: Plaça de la Constitució, Luis Calpena, Creu Capellà i Torreta. 

En arribar, Eucaristia al carrer de la Torreta (Loreto). La Mare de Déu es situarà a l’altura de la farola. Solemne Novenari i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

Vicente Albero Colomina, José Cascales Cascales, Miguel Molina Camarasa, Agustín Gonzalez Bellod i Cristóbal Luna Payá.

En acabar, seguirà el recorregut del passeig pels carrers següents: Maisonnave, Av. País Valencià, General Azcàrraga, Av. País Valencià, Valderrobres, Av. País Valencià, General Azcàrraga, Capità Quiles, Barrera, Mossèn Simón, Major i Plaça de la Constitució.

Divendres, 30 d’agost

A les 20 h: Solemne Novenari a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

Victoria Martínez Luna, María Garijo Benavente, Francisco Berbegal Bellod, José Santos Domenech i Juan Sarrió Jover.

A les 21:30 h: Sopar de germanor al Carrer Major.

Dissabte, 31 d’agost

A les 20 h: Solemne Novenari a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

María Luna Durá, Emilia Soler Francés, Juan Francés Pérez i difunts del Camp de Mirra (Ángeles Francés Martínez, Ángeles Sempere Francés, Juan Ferrándiz Camús i Carmen Galvañ Barceló).

Diumenge, 1 de setembre

A les 8 h: Passeig amb la Mare de Déu de Gràcia pels carrers següents: Plaça de la Constitució, Luis Calpena, Els Horts, Camí de La Canyada, Cementeri. 

En arribar, Eucaristia i Solemne Novenari al Cementeri.

En acabar, seguirà el recorregut del passeig pels carrers següents: Camí de La Canyada, Els Horts, Luis Calpena i Plaça de la Constitució.

A les 20 h: Passeig amb la Mare de Déu de Gràcia pels carrers següents: Plaça de la Constitució, Cardenal Payà, Donya Maria Payà i Plaça del Convent.

En arribar, EUCARISTIA EN COMMEMORACIÓ DEL 25 ANIVERSARI DE LA CORONACIÓ DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA, en la Plaça del Convent.

Finalitzada aquesta, seguirà el recorregut del passeig pels carrers següents: Pare Arnau, Av. de Castalla, Vicente Pérez, Major i Plaça de la Constitució.

148

Dilluns, 2 de setembre

A les 8 h: Toc d’Alba i volteig general de campanes.

A les 13 h: Toc d’Àngelus i volteig general de campanes.

A les 20 h: Solemne Novenari a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció i SANTA MISSA en sufragi dels biaruts difunts:

Guillermina Bretó Martínez, Pedro Juan Bernabeu Berbegal, Manuel Abad Cerdán (capellà-rector) i Antonia Ferrandiz Camarasa (germana trinitària).

A les 21 h: Toc d’Ànimes i volteig general de campanes.

A les 22:30 h: Passacarrer al voltant del poble, a càrrec de l’Unió Musical de Biar.

Dimarts, 3 de setembre

A les 12:00 h: SOLEMNE MISSA MAJOR, a càrrec del rector de Biar D. Pedro Martínez Díaz i predicada pel Diàcon Delegat de la Joventut de Diòcesi d’Alacant, D. Antonio García. Aquesta missa serà cantada per la Massa Coral Mare de Déu de Gràcia, sota la direcció d’En Genís Sanjuán Martínez, en sufragi de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Sr. Juan Hervás Benet, fill adoptiu de la vila de Biar, amb l’assistència d’autoritats, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia. 

En finalitzar la celebració de l’Eucaristia, solemne exposició del Santíssim Sagrament, cant del Tedeum i reserva del Santíssim. Al remat, la Massa Coral interpretarà el Biarenses.

A continuació, la imatge de la Mare de Déu de Gràcia es situarà al ras del terra per a que la gent puga vore-la de prop.

A continuació, toc d’Àngelus, volteig general de campanes i cercavila a càrrec de la Societat Unió Musical de Biar, pels carrers de costum.

A les 19:00 h: Passacarrer al voltant del poble a càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila” de Biar. 

A les 20:00 h: SOLEMNE NOVENARI i cant de la FELICITACIÓ SABATINA interpretada per la Massa Coral Mare de Déu de Gràcia. 

A les 21:00 h: SOLEMNE PROCESSÓ de la imatge de la nostra Patrona, la Mare de Déu de Gràcia, per l’itinerari de costum, presidida per autoritats civils i religioses, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia.

En acabar la processó, la Massa Coral oferirà a la nostra Patrona el cant del Biarenses i la Salve.

Dimecres, 4 de setembre

A les 7:30 h: Toc d’Alba i volteig general de campanes.

A les 8:00 h: SANTA MISSA. Acte seguit, PROCESSÓ DE LA PUJADA DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA al seu santuari. Quan la imatge arribe a la Plaça del Raval, es cantarà el Canto de despedida. Al seu pas pel Passeig del Plàtano, serà disparada una gran mascletada. Les autoritats civils i religioses, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia assistiran a aquests actes i, a continuació, tornaran a la vila acompanyades pels acords de la Societat Unió Musical de Biar.

A les 13:00 h: Volteig general de campanes. 

A les 19:00 h: Cercavila al voltant del poble a càrrec de la Societat Unió Musical de Biar.

A les 19:30 h: A la Plaça del Raval, CONCENTRACIÓ de totes aquelles parelles que vulguen ballar les danses amb els vestits tradicionals biaruts.

Alhora, a la Plaça de la Constitució, tindran lloc les TRADICIONALS CARRERES: llarga, mitjana i curta. Hi haurà tres carreres de xiquets i tres de xiquetes, entre les edats de 6 a 8, de 9 a 11 i de 12 a 14 anys; i una carrera de sacs per a xiquets i xiquetes d’entre 4 i 5 anys. Hi obtindran premi els tres primers classificats en cadascuna de les proves.

En acabar les carreres, DESFILADA de totes les parelles, amb dolçaina i tabal,  des de la Plaça del Raval fins a la Plaça de la Constitució.

A continuació, DANSES POPULARS acompanyades pels acords de la Societat Unió Musical de Biar.

L’Ajuntament convida tot el veïnat perquè recupere la vestimenta típica biaruda i a mostrar-la en aquest acte, encara que no siga fet indispensable per a poder ballar les danses.

En acabar LES PARRANDES, podrem ballar el FANDANGO DE BIAR, acompanyat dels sons de dolçaina i tabal, per la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila” de Biar. A continuació tornaran les parelles a la Plaça del Raval al so de la dolçaina i el tabal.

Biar, setembre de 2019

L'article té 74 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).