• Inici
  • Societat
  • Roberto Díez: "Amb la Fireta li oferim al visitant tota classe d'activitats, a banda de poder passejar pels nostres carrers i vore els nostres monuments"

Roberto Díez: "Amb la Fireta li oferim al visitant tota classe d'activitats, a banda de poder passejar pels nostres carrers i vore els nostres monuments"

| Eduard Garcia Molina | Societat
Roberto Díez: "Amb la Fireta li oferim al visitant tota classe d'activitats, a banda de poder passejar pels nostres carrers i vore els nostres monuments"

El pròxim cap de setmana arriba un any més a la nostra localitat la Fireta d'Estiu, que ja compta amb la seua huitena edició. Per este motiu entrevistem el regidor de Turisme, Comerç, Indústria i Personal, Roberto Díez, qui entre altres ens parla del canvi d'ubicació de l'espai que ocupava la Fireta en anys anteriors, així com elogia el treball dels professionals de l'Ajuntament i el comerç local juntament amb AEBI per portar avant esta iniciativa.

Oferim estos continguts gràcies al suport de l'Ajuntament de Biar.

Quina creus que ha sigut l'evolució en estos huit anys que s'està organitzant la Fireta d'Estiu a Biar?

Crec que l'evolució ha sigut positiva. El que es pretén és intentar que el comerç que hi ha a Biar -que és un comerç de proximitat-, estiga reconegut, pense que el que es consegueix amb la Fireta és això. En estos mesos de juny i juliol cal donar-li vida al poble, fer actuacions, organitzar activitats... trobe que això és important per al comerç i per a la gent de Biar.

Quin impacte té la Fireta en el poble a nivell econòmic o de participació de la gent?

L'impacte econòmic o el d'assistència de gent t'ho podré dir una volta passe esta primera fireta en la què estic en contacte. El que sí puc dir és que la gent pregunta per la Fireta, és una cosa que estem fent durant huit anys i per tant la gent ho espera. També és veritat que el sector de l'hosteleria es preocupa per fer noves tapes o coses que normalment no fa, i cal dir que la participació per part d'esta associació d'hosteleria és important, al marge de la gent que exposa allí. 

Enguany en concret exposarà: El Racó i El Navarro amb un estand, i al voltant tenim la pizzeria Chao, Cervecería La Barrera, El Carajo, El Raval, L'Arc, també tenim en l'avinguda La Serreta, el 33 i La Façana, que encara que no estarà dins del cercle de la Fireta també és important que està en un lloc primordial com és la plaça. Estos negocis es mouen per fer coses noves i crec que com la gent del poble ix al carrer i es troba un servici s'aprofita d'ell i tot això fa que econòmicament l'impacte siga important, el veïnat consumeix, i la gent de fora que pot vindre a visitar-nos, veu que hi ha ambient i que a banda de l'entorn tan meravellós que tenim i que som un poble molt bonic, també hi ha altres activitats.

Acabeu d'entrar a l'Equip de Govern, però hi ha alguna novetat respecte de l'any passat?

L'única novetat important a la que puc referir-me és la ubicació, nosaltres vam tindre una reunió amb l'Associació de Comerciants (AEBI). Vam prendre possessió el dia 15 [de juny], això era dissabte. El dimarts següent [18 de juny], vam tindre una reunió amb AEBI i dijous una altra per anar treballant este tema. El que se'ns va apuntar va ser que ja que el comerç està dirigint-se cap a la part nova del poble -carrer Sant Cristòfol, carrer Pare Arnau...-, si hi hauria alguna possibilitat de canviar d'ubicació. Nosaltres ací estem per a servir a la gent, totes les idees per a nosaltres són bones, aleshores vam decidir traslladar els estands de la plaça, tot el carrer Major i el Raval, cap a la zona de Santana, el Plàtano, avinguda de Castalla i Pare Arnau fins al carrer Sant Cristòfol.

El motiu va ser perquè allà és on està el comerç i els carrers són amples. Farem una prova, si resulta positiva continuarem, però si no fora l'esperat prendríem una altra mesura per a la pròxima.

Vivim la Fireta durant un cap de setmana, però sembla que tota la faena que hi ha darrere queda un poc oculta...

He de dir que l'Ajuntament té uns professionals que estan acostumats a fer estes coses i la labor nostra sols és captar eixa informació i experiència que tenen ells, i el funcionariat que és molt professional ho fa fàcil. No vull dir que no es treballe, però com és una cosa que s'ha fet altres anys va fent-se de forma més dinàmica i no hi ha cap problema a l'hora de poder-ho muntar.

Quines previsions de visitants tindríeu per a este any? Penseu que puga igualar l'any passat?

Pensem que sí, de fet estem donant-ho a conéixer a través de ràdio, televisió, premsa, mitjans digitals... pensem com he dit que el motiu només de vindre a Biar i passejar pels carrers, vore el castell i altres monuments, o el museu, així com la façana de l'església -que també estem promocionant el 500 aniversari de la seua construcció-, pensem que això ja és interessant i bonic. Però si a part al visitant li donem actuacions, activitats per als xiquets, degustació de productes regionals i artesania, i tot el nostre comerç... amb tot això trobe que serà interessant. Finalment i per supost esperem que l'afluència siga important.

Gràcies i esperem que la Fireta vaja molt bé enguany també.

Moltes gràcies pel vostre interés.

L'article té 37 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).