Previous ◁ | ▷ Next

Sense actes en el dia de l'Orgull LGTB a Biar

L'any passat la balconada de l'Ajuntament de Biar va lluir la bandera de l'Arc de Sant Martí per visibilitzar la lluita per la igualtat L'any passat la balconada de l'Ajuntament de Biar va lluir la bandera de l'Arc de Sant Martí per visibilitzar la lluita per la igualtat

Les xarxes socials s'han fet eco de la no presència enguany amb motiu del 28 de juny, dia internacional de l'orgull LGTB, de cap acte reivindicatiu. Les queixes han vingut entre altres del regidor de Compromís -i anterior regidor d'Igualtat- a l'Ajuntament de Biar, Joan Lluís Escoda, qui ha lamentat que el canvi de govern faça que en la balconada de l'Ajuntament no lluïra ahir com els últims quatre anys la bandera de l'arc de Sant Martí per visibilitzar el dia 28 de juny com a jornada reivindicativa.

Una reivindicació a la què també es van sumar formacions polítques com el PSPV-PSOE de Biar o Compromís per Biar, així com associacions com ara Flama Violeta, totes elles a través de les xarxes socials.

El dia de l'Orgull a Biar

Val a dir que no ha hi hagut, a diferència de la legislatura passada, cap iniciativa per part de l'Ajuntament de Biar, com s'ha indicat, però tampoc per part de cap formació política o associació local per fer visible este dia. 

A Biar es va començar a visibilitzar especialment la llibertat afectiva i sexual amb el naixement de la Plataforma Diversitat Malva, en abril de 2017, per celebrar per primera volta el dia 28 de juny fa dos anys, amb una concentració en la plaça de l'Ajuntament i la inauguració del banc per la igualtat i la diversitat situat a l'avinguda del País Valencià.

Mentre que l'any passat la jornada va donar lloc a una concentració a la plaça de l'Ajuntament on es va llegir un manifest, així com la decoració de la balconada de l'Ajuntament amb la bandera de l'Arc de Sant Martí, per fer visible que encara hi ha molt de camí per recòrrer per aconseguir una societat que no qüestione la diversitat sexual o afectiva. Tot i això un dels principals referents va ser la III Trobada de Pobles per la Diversitat del passat mes d'octubre, jornada que es va celebrar a Biar.

Els aldarulls de Stonewall, inici de la reivindicació del 28 de juny

El 28 de juny de 1969 a la matinada, van tindre lloc els anomenats "aldarulls de Stonewall", una sèrie de conflictes violents entre els homosexuals i la policia a la ciutat de Nova York. Els primers aldarulls van començar divendres 28 de juny de 1969 poc després de l'1:20 a.m., quan la policia va fer una batuda a l'Stonewall Inn, un bar gai del barri de Greenwich Village. "Stonewall", que és com sovint es fa referència al seguit d'aldarulls, es considera el punt d'inflexió per als moderns moviments pro drets dels homosexuals arreu del món. Va ser el primer cop que un nombre significatiu d'homosexuals s'oposaven a ser arrestats.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Cada mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper trobareu una nova vinyeta de sàtira de l'actualitat local. https://t.co/cVyTVNoseV
BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine