Previous ◁ | ▷ Next

Un tast de cuina vegana a Biar amb motiu del Dia mundial sense carn

El passat 20 de març se celebra el Dia Mundial sense carn, una data establida el 1985 i que s'ha convertit en la campanya més important per donar a conéíxer les bondats d'una dieta lliure d'ingredients animals, una data promoguda per FARM (Farm Animal Reform Movement) -Moviment per la Reforma per als Animals de Granja-.

I és que és ben sabut que hi ha una creixent preocupació en la societat per la salut de les persones, allargar els anys de vida i que esta siga amb més qualitat, i també per l'exercici físic, uns elements que ens porten necessàriament a la famosa frase "som el que mengem".

Amb esta voluntat es va realitzar a Biar el 15 de març, a uns dies del Dia Mundial sense carn un tast vegà a El Colmado de la Tierra, de la mà de Luz Vegana, on un bon grapat de biaruts i biarudes es va acostar, bé per curiositat o perquè ja coneixien de les bondats de la cuina vegana. Si bé és cert que cal distingir entre aquelles persones que són vegetarianes i veganes, ja que les primeres no consumirien productes animals com ara la carn o el peix, però si derivats, com per exemple la mel, la llet de vaca -tot i que les alternatives com la llet de soja, avena, arròs o ametlla cada vegada cobren més força- o els ous, mentre que les persones veganes no consumeixen cap producte d'origen animal, inclosos derivats com els abans esmentats.

65

Com és en el cas especialment de les persones veganes estos aliments són substituïts per altres com la soja, la quinoa, el tofu, el seitan, etc... a banda de tots els productes que s'hi troben en el mercat i que no són d'origen animal. Com és natural està actitud en l'alimentació també va acompanyada en tots dos casos i per una part cada volta més ampla de la societat -independentment de la seua dieta alimentícia- de no contribuir a espectacles amb maltractament animal com ara els circs amb animals -prohibits al País Valencià i en altres autonomies i en diversos països-, corregudes de bous o altre tipus de maltractament com ara els bous al carrer, etc... o simplement no utilitzar prendes de vestir fets amb pells d'animals o altres.

El cert i segur és que ja siga per preservar i millorar la nostra salut, per acabar amb el patiment animal i les nefastes condicions de vida de qui ens acompanya en el planeta en les granges i escorxadors o per protegir el medi ambient i el planeta, i acompanyat per una major diversitat de productes lliures de patiment animal, així com per l'elaboració de productes com formatge o hamburgueses veganes -entre altres-, cada vegada més persones decideixen canviar la seua alimentació per una més respectuosa.

On ho trobareu?

Luz Vegana

Luz Vegana té el seu estand al Mercat Central d'Alacant, en la primera planta, on a més a més vos podran atendre en valencià. Mentre que a Biar trobareu els productes de Luz Vegana a El Colmado de la Tierra (Carretera de Villena,2) -front a les naus d'Aiscan-.

Productes vegetarians i vegans

També trobareu a Ca Turrano (C/.Sant Cristòfol,10) alguns productes vegetarians i vegans que poden ser del vostre interés.

66

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "Discúlpame", per Mayte Salguero https://t.co/j2zqxVfAnv
BiarDigital Valoració dels 100 primers dies de Govern Municipal: Compromís https://t.co/0iWNfYk0uP
BiarDigital Valoració dels 100 primers dies de Govern Municipal: Esquerra Unida https://t.co/LkZYt6UY4d
BiarDigital Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable https://t.co/2lHuMM5VQ2

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine