Previous ◁ | ▷ Next

Biar conservarà l'alberg amb la funció que ha tingut fins ara

El passat mes de juliol de 2018, des de Biar Digital s'informava de que el futur de l'alberg de Biar estava en l'aire. Posat que l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), com a titular de les instal·lacions -gestionades per una empresa privada- pretenia recuperar la gestió de l'hospedatge. 

L'alberg que genera entre 5 i 6 llocs de treball en temporada baixa, i entre 8 i 9 en temporada alta també obria la possibilitat d'esternalitzar alguns servicis. Tot i això el 8 de novembre de l'any passat era la data en la què finalitzava la concessió que l'empresa Les Quatre Fulles tenia de l'explotació de les instal·lacions, i l'alberg passava per tant a titularitat de l'IVAJ, organisme dependent de la Generalitat Valenciana.

L'administració autonòmica va decidir aleshores fer-se'n càrrec, entre altres perquè la intenció de Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives -depenent de la vicepresidenta Mónica Oltra- era fer un centre d’atenció a menors que pogués començar a funcionar de manera imminent perquè pensaven que les instal·lacions ja estaven habilitades per a això. No era el cas, el centre necessitaria d’una inversió i un termini d’aproximadament un any per poder començar a funcionar, com informàvem des de Biar Digital en novembre.

Tot i això, finalment sembla que Biar podrà continuar comptant amb estes instal·lacions per la renovació per part de Conselleria finalment del contracte d'explotació. Val a dir que des del Grup Municipal Socialista amb l'alcalde Julio Sanjuán al capdavant, s'han volgut felicitar per les gestions realitzades "a nivell comarcal, provincial i autonòmic" a través de la presència del Partit Socialista en les diferents institucions -Diputació d'Alacant, Corts Valencianes, Consell...- per tal de fer vore la necessitat del nostre municipi de conservar estes instal·lacions amb el cometut que han tingut fins ara i l'atractiu de l'enclau i el servici de l'alberg.

Des del PSPV-PSOE local han afirmat que en tot cas s'ha volgut buscar una solució alternativa a que Biar puguera oferir un lloc per als joves que pugueren trobar al nostre municipi un lloc on residir, a través de la compra de diverses vivendes que passarien a ser de titulartitat municipal, però que finalment està solució no hauria estat possible. Mostrant la seua solidaritat amb donar solucions a este tipus de situacions, de fet Biar es va sumar a la Xarxa de Ciutat Refugi per acollir persones refugiades i per unanimitat de la Corporació Municipal durant el passat ple de setembre de l'any 2015.

A partir d'ara s'obri la possibilitat de la reincorporació dels antics treballadors i treballadores de l'alberg, un fet del què de moment no es coneixen més dades, com tampoc de la data oficial en la què les instal·lacions tornaran a funcionar com venien fent fins ara.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Una marxa feminsita il·luminarà els carrers de Biar en la manifestació nocturna del 20S https://t.co/2pI6yxBhU1 https://t.co/70z2Pot3YN
BiarDigital Malestar entre les mares i pares per la supressió d'un grup de 6é de Primària en el CEIP Mare de Déu de Gràcia… https://t.co/wuton566w2
BiarDigital "La política municipal", per Eduard Garcia Molina https://t.co/Z5pANrRSFp https://t.co/Llotq8ol4j
BiarDigital Cancel·lades les classes i les activitats esportives per alerta roja climàtica https://t.co/FeSgsndLwk

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine