• Inici
  • Societat
  • Tota una sèrie d'activitats per les I Jornades Feministes a Biar, de l’1 al 17 de març

Tota una sèrie d'activitats per les I Jornades Feministes a Biar, de l’1 al 17 de març

| Eduard Garcia Molina | Societat
Tota una sèrie d'activitats per les I Jornades Feministes a Biar, de l’1 al 17 de març

Des de la Regidoria d’Igualtat  de l’Ajuntament de Biar en col·laboració amb l’Associació Feminista Flama Violeta i l’Associació de Dones de Biar volem informar de la celebració de les I Jornades Feministes a Biar de l’1 al 17 de març. 

Com a Regidor d’Igualtat del M.I. Ajuntament de Biar Joan Lluís Escoda Parra vol  assenyalar que aquestes Jornades són una aposta ferma per reivindicar el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere que venen portant-se a terme a Biar des de fa quatre anys. És un orgull el fet de poder demostrar que des dels pobles menuts també treballem de valent per aconseguit un món en el qual homes i dones tinguen els mateixos drets i la mateixa llibertat.

Com podreu veure al programa s’han elaborat unes Jornades molt diverses i transversals per parlar de feminisme i de perspectiva de gènere des de molts àmbits. Aquestes Jornades ens permetran d’un costat conèixer i reflexionar sobre les diferents discriminacions que pateix la dona en els diferents àmbits a tractar, així com visibilitzar del treball de dones del nostre entorn més pròxim.

03

Com a qüestions destacables podrien assenyalar en primer lloc, l’aposta per la conciliació familiar. Moltes activitats comptaran amb un Taller de Temps perquè els i les menors de 12 anys estiguen atesos mentre les seues mares o els seus pares puguen participar de les Taules teòriques o dels tallers.

També voldríem destacar les accions que proposen Flama Violeta com són: La Carrera solidària a benefici de l’AECC de Biar, per lliutar contra el càncer de Mama; l’Acció de les Sabates Roges en col·laboració amb AEBI per visibilitzar el rebuig de la Violència Masclista, I per un altre costat L’arbre per la Igualtat que proposa l’Associació de Dones de Biar en col·laboració del projecte Madejas Contra la Violencia Sexista i el CEIP de Biar que serà el lloc on res desenvoluparà aquesta acció.

02

 

Des de la Regidoria d’Igualtat també es donaran a conèixer per a aquestes Jorandes les Campanyes #NOÉSNO #LAVIOLÈNCIANOESTAPA #NI UNA MÉS.

Amb aquestes campanyes (polseres, tovallons i panell de dones assassinades, respectivament), que es duran a terme en diferents moments del mes de març i a diferents espais de socialització,  pretenem enviar un missatge clar i directe dirigit a tota la ciutadania, perquè contra la violència de gènere hem de lluitar tant dones com homes, tots els dies, llançant una crida a la societat perquè s'implique activament en la lluita contra la violència masclista.

05

També voldríem destacar la participació de personalitats destacades dins del panorama d’estudis de gènere i feministes com ara: Rosa Cobo Bedia; Nuria Valera, Diana Lopez Varela, Jéssica Murillo, Maite Sarrió, entre d’altres. Igualment cal agrair la col·laboració de la Universitat d’Alacant mitjançant la participacio de Diana Gil Gonzalez Directora del Secretariat de Responsabilitat Social de la UA; així com a COCENFE d’Alacant que també intervindrà a una de les taules i OLYMPIAS de Madrid, etc. No podem oblidar tampoc la participació de l’IES i el CEIP de Biar.

Pel que fa a les administracions públiques també comptarem amb la presència d’Alberto Ibáñez Mezquita Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; de Rebeca Torró Soler Vicepresidenta Segona de la Diputació de València i de Marta Sorlí Fresquet Diputada al Congrés per Compromís

També comptarem amb els tallers de María Richart Valdés -docent, coach i educadora emocional- i Raquel Jiménez, a banda dels concerts per part de las Mosqueperras.

Al capdavall un programa molt tranversal que posa de manifest la necessitat de una revisió de la nostra societat de dalt a baix per transformar-la en una societat més justa, més igualitària, més lliure i més feliç on totes i tots tinguem cabuda. Una societat sense discriminacions.

04

A continuació trobareu el programa:

Totes les sessions teòriques s’impartiran a la Sala Fontanelles de la Casa de Cultura de Biar.

(ST) Totes les Sessions Teòriques marcades amb les inicials (ST) comptaran amb un Servei de Temps amb una monitora o un monitor per garantir la conciliació familiar per a les xiquetes i xiquets menors de 12 anys.

Divendres 1 de març

Inici Campanya Per La Dona i el Comerç Local de l’Associació Flama Violeta i AEBI.

Inici Campanya 8M de la Regidoria d’igualtat: 

#NOÉSNO                  #LAVIOLÈNCIANOESTAPA              #NI UNA MÉS

Dissabte 2 de març

· A les 11. Xarrada Inaugural La prostitució en el cor del Capitalisme a càrrec de Rosa Cobo Bedía, escriptora, teòrica feminista i professora titular de Sociologia del  Gènere en la Universitat de A Coruña i directora del Centre d’Estudis de Gènere i Feministes a la mateixa Universitat. (ST) 

· A les 13’00 h. Inici de la Carrera Solidària en benefici de l’AECC de Biar. A partir de les 12’30 h. Inscripcions de la Carrera Solidària a la Plaça de l’Ajuntament, només a partir dels 12 anys. El recorregut serà el següent: Plaça de l’Ajuntament, Luis Calpena, Creu Capellà, Torreta, Barrera, Vicente Pérez, Carrer Major. Podeu vindre en família i com són Carnestoltes podeu aprofitar per vindre amb disfressa. La carrera estarà amenitzada pel grup Las Mosqueperras. 

Diumenge 3 de març

· A les 12’00 h. Taula sobre Feminisme i Educació a càrrec de Maria Alminyana Escoda (Mestra d’Educació Infantil), Nuria Muñoz Espinosa (Professora de Secundària), Mari Pau Amorós Marco (Educadora Social), Gràcia Roman Richart (Mestra d’Educació Primària) i Amparo Albero Mas (Professora d’Educació Secundària). (ST)

Tot seguit, Inauguració de l’Exposició DONART amb la col·lecció Fotogràfica “MARISA” de Diana Sanus Vidal, de la col·lecció Pictòrica de Puri Mas Francés i els treballs audiovisuals de l’IES de Biar.  (Del 2 al 17 de març).

Divendres 8 de març

· A les 12. Cassolada pels carrers del Centre Històric. Inici des de la Plaça de l’Ajuntament, Luis Calpena, Creu Capellà, Torreta, Barrera, Vicente Pérez, Carrer Major. Tot seguit, lectura dels manifestos del  8M per part de l’Associació Flama Violeta, l’Associació de Dones de Biar i la Regidoria d’Igualtat. 

· A les 17’15 h. Eixida des de l’Avinguda d’Alacant a la Manifestació 8M d’Alacant. Inscripcions al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 675 677 802 o al Registre de l’Ajuntament. 

Dissabte 9 de març

· A les 10’00 h. Taula sobre Feminisme i Nutrició: Etapes de la vida i l’alimentació a càrrec de les nutricionistes Silvia Castelló Valdés, Ana González Verdú, l’enginyera agrònoma-agroecòloga Mar Esteve Mercado i l’empresària Mayte Muñoz Garrido del comerç local Ca Turrano. (ST)

· A les 12’00 h. Taula sobre Salut i Feminisme: Sexe i dona a càrrec de la sexòloga Emma Asensi Algovia, Salut mental i afectiva en la dona a càrrec d’Adela Albero Puerto i La dona en la gestió de la Salut a càrrec de M. Carmen Perpiñá Galvañ (Directora d’Infermeria de l’Hospital General) d’Elda (ST)

Diumenge 10 de març

· A les 10’00 h. Taller No tinc por impartit per Maite Sarrió Català, Doctora en Psicologia, Psicoterapeuta, Coach, Formadora i Consultora. Especialista en apoderament i felicitat. (ST)

· A les 12’15 h. Taula sobre Feminisme i Economia Social: Precarietat Laboral i Moda a càrrec de Paula Gorini i Cooperativisme i emprenedoria a càrrec d’Anna Maria Camarasa Fraile, sòcia fundadora d’Impulso Cooperativo.  (ST)

· A les 17’00 h. Cinema i Igualtat per a xiquetes i xiquets. Tertúlia al voltant de les pel·lícules La princesa Mononoke i El meu veí Totoro. 

Divendres 15 de març

· A les 11 h. Activitat al CEIP de Biar amb motiu de la confecció de l’Arbre per la Igualtat. 

· A les 20’00 h. El Pacte Valencià contra la violència masclista. Polítiques d’Igualtat del govern valencià, a càrrec d’Alberto Ibáñez Mezquita Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives GVA. (ST)

· A les 20’30 h. Taula sobre Feminisme, Cultura i Art. A càrrec de Teresa Albero Almiñana, soprano, pianista i musicòloga; Irene Ballester Buigues, gestora cultural especialista en estudis feministes en art i gènere i activista social i Diana Sanus Vidal, fotògrafa i activista LGTBI. (ST)

Dissabte 16 de març

· A les 10’00 h. Taula sobre Feminisme i Periodisme a càrrec de Jéssica Murillo, periodista i Mariam M. Roman, membres d’Olympias. (ST)

· A les 12’00 h. Taula sobre Feminisme i Diversitat Funcional: Dones amb discapacitat: Apoderament i Treball a càrrec de Mª Antonia Valero Martínez, tècnica d'igualtat i activació per al treball de COCEMFE. Actualment, duu a terme el programa d'Apoderament i Activació per al treball de dones amb discapacitat i La Sexualitat femenina en la Diversitat Funcional a càrrec de Juan Miguel Fernández Agüera, sexòleg del Servei Afectiu i Sexual de COCENFE. (ST)

· A les 19’00 h. Cinema i Igualtat. Curts per la Igualtat i tertúlia sobre la pel·lícula Una Qüestió de Gènere.

Diumenge 17 de març

· A les 11’00 h. Taula sobre Polítiques Feministes a càrrec de Marta Sorlí Fresquet, diputada al Congrés per Compromís, Rebeca Torró Soler, Vicepresidenta Segona de la Diputació de València, Diana Gil González, Directora del Secretariat de Responsabilitat Social de la UA i Joan Lluís Escoda Parra, Regidor d’Igualtat de Biar.  (ST)

· A les 13’00 h. Taula sobre Feminisme i Associacionisme a Biar a càrrec de Maria Teresa Roman Espasa membre de l’Associació de Dones de Biar i membres de l’Associació Feminista Flama Violeta. (ST)

· A les 14’00 h. Clausura de les Jornades i Inauguració de l’Arbre per la Igualtat de Biar dins del projecte Madejas contra la Violencia Sexista i de l’Associació de Dones de Biar.

ACTIVITATS PARAL·LELES AMB MOTIU DEL 8M

· Dies 25-26-27 de Març de 16’00 a 18’00 h. Taller de Raquel Jiménez “Cos de dona, Salut de dona”. Inscripcions al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 675 677 802 o al Registre de l’Ajuntament. Places limitades.

· Dissabte 30 de Març de 10 A 13 h. Taller de Maria Richart Valdés         I jo? Quan? Taller d'Emocions, gestió de l'estrés i l'autoestima a la Sala Penya Tallà de la Casa de Cultura. Inscripcions al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 675 677 802 o al Registre de l’Ajuntament. Places limitades.

· Dijous 4 d’abril a les 20’00 h. Presentació del Llibre Feminismo para principiantes a càrrec de Nuria Varela, a la Sala Fontanelles de la Casa de Cultura. 

· Divendres 12 d’abril. Presentació del Llibre de Diana López Varela, escriptora, guionista, directora, columnista i bloguera amb llibres com No es país para coños i el curt recientment premiat Feminazi.

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).