[IES Digital] “En qualsevol moment”, de Juanjo Pérez, ha estat guardonat amb el premi MICE 2019

| Eduard Garcia Molina | IES Digital

L’IES Biar és guardonat per tercer any consecutiu. “En qualsevol moment”, videorelat de Juanjo Pérez ha segut el guanyador del premi MICE de Secundària i Batxillerat de la setena edició de la MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu).

Després de dues setmanes de MICE, on la comitiva del festival ha recorregut tot el territori valencià amb tallers, projeccions de cinema escolars i gales a les 26 seus comarcals, l’acte de cloenda ha tingut lloc a Sagunt, amb un esdeveniment ple de sorpreses i d’entreteniment artístic. El seu presentador, Xavi Vilaplana, ha convertit una gala de lliurament de premis en una festa amena i dinàmica, amb tocs d’humor i sempre acompanyada de música jazz en directe.

L’acte s’ha caracteritzat per la presència de dues dones d’especial interès. De fet, un dels moments més distesos de la cloenda s'ha produït quan la valenciana Amparo Sánchez, Premi Goya 2019 al millor maquillatge i perruqueria en el film "El hombre que mató a don Quijote" ha recorregut tota la sala perquè grans i menuts pogueren veure de prop i fins i tot poder tocar un premi Goya. D’altra banda, emotiva ha estat la presència a l'escenari de l'homenatjada Hanna Schygulla, una de les actrius més representatives del cinema alemany dels anys setanta i huitanta.

045

Juanjo Pérez, acompanyat de la seua professora, Laura Barberà, ha rebut el premi amb emoció i alegria. Després de rebre el guardó s’ha realitzat una xicoteta entrevista en la qual, el director, guionista i editor de “En qualsevol moment” ha volgut agrair el guardó rebut a l’IES Biar per fomentar i espentar els i les alumnes a realitzar treballs audiovisuals, i també ha volgut dedicar-li el premi als companys i companyes i a tots els que d’una manera o altra han participat i han fet possible que Biar haja estat representat en aquest festival de cinema.

046

Aquesta ha estat la setena edició i la darrera que serà dirigida pel seu actual director, Josep Arbiol, el qual ha tancat l’acte molt emocionat i encantat per la dimensió que té aquest festival. S’ha acomiadat confirmant que l’any que ve començarà una nova direcció a la MICE i destacant les dades que confirmen la força educativa del cinema: “Jo pense que només dir les xifres ja aclaparen: 48.000 espectadors, 280.000 reproduccions, 420 centres educatius valencians implicats ... Només puc dir que gràcies al professorat valencià, a l’alumnat valencià, a la gent de Jordi El Mussol i a la gent del Cefire de Sagunt per fer un acte de cloenda espectacular”.

Si cert és que la tasca del professorat i alumnat valencià és imprescindible perquè aquesta festa del cinema haja estat possible, també ho és que associacions com ara Jordi el Mussol, impulsora i alma mater de la MICE, són indispensables per fer de l’audiovisual una veritable eina per transformar l’educació.

Enllaç a “En qualsevol moment”: https://youtu.be/m8f3eSmr2K4

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 8 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).