Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] Visita al parc natural de Serra de Mariola

El dia 13 de febrer, els alumnes de FPB de l’IES Biar i els alumnes del cicle de grau mitjà de forestals de l'institut La Creueta d’Onil vam visitar el parc natural de la Serra de Mariola. De l’institut de Biar érem 16 alumnes de 1er i 2n d’FPB i dos professors, Inés Amorós i José Olivares. Ens vam desplaçar amb autobús fins al Mas Ull de Canals. Els alumnes d’Onil serien uns 25 alumnes amb dos professors també. Ells es desplaçaren amb cotxes i ens reunirem al Mas per començar la visita.

A l’arribada al Mas Ull de Canals ens van donar una xerrada del funcionament del Parc Natural. Vam gaudir de molta informació sobre la grandària i de quins pobles estaven dins del Parc Natural i com d’important que és tindre la serra en bones condicions perquè no s'incremente el canvi climàtic. També els canvis que hem de fer com a ciutadans per a millorar la nostra natura.

049 

A continuació vam donar un passeig pel parc amb l’acompanyament d'un dels treballadors, vam tenir varies parades amb explicacions al llarg del recorregut, i sobretot vam gaudir del nostre paisatge. Vam conèixer el naixement del riu Vinalopó, la Font de la Coveta, i vam veure una de les velles fàbriques que eren de paper de fumar i es situaven al costat del riu per a aprofitar la seva energia.

Abans de tornar vam veure un banc clonal de teixos i un hort de llavors de galer (roure valencià) per a la futures repoblacions si fora necessari. Aquests estaven situats en el mas de Galbis (finca agroforestal propietat de la Generalitat Valenciana).

050

L'excursió va estar molt bé perquè vam aprendre moltes coses noves que el guia ens contava, com que el riu naixia des de la font de la coveta o que va haver un incendi forestal i es van regenerar les plantes ràpidament. L’entorn és molt bonic, també vam conèixer als alumnes del grau mitjà de forestals d’Onil. En conclusió, vam pasar un día disfrutant de la serra de Mariola amb amics i vam conèixer a molta gent nova.

Pels alumnes de 1er FPB: Ainhoa García, Lucía Aguilar, Fabiola García, Beatriz Milán, Adrián Barceló, Xavier Berenguer, Yassin Requena, Alejandro Jiménez

051

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Cada mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper trobareu una nova vinyeta de sàtira de l'actualitat local. https://t.co/cVyTVNoseV
BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine