• Inici
  • Societat
  • Les dones de Biar entreguen els Coixinets del Cor a l’Hospital d’Elda

Les dones de Biar entreguen els Coixinets del Cor a l’Hospital d’Elda

| Pablo Ortín Perpinyà | Societat
Les dones de Biar entreguen els Coixinets del Cor a l’Hospital d’Elda

L’Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris ha entregat prop de cinquanta “coixinets del cor” a l’Hospital General Universitari d’Elda en una trobada al Saló d’Actes, coincidint amb el Dia contra el Càncer. Una desena de biarudes de l’associació ha sigut rebuda a les 17 h per l’Equip Directiu, per la Gerent del Departament de Salut, Vicenta Tortosa, junt amb el cirurgià i la infermera de la Unitat de Patologia Mamària i la Vocal del Col·legi d’Infermeria d’Alacant, Lola Gil.

023

Teresa Roman, en nom de l’associació de dones, ha explicat els orígens del moviment dels “Coixinets del cor”, que ve dels EUA però que elles han portat a terres valencianes. La psicòloga Adela Albero ha destacat la importància del suport emocional que acompanya a aquests coixins. Entre d’altres, han parlat de Resiliència, la capacitat per eixir més fortes de situacions greus, i de Sororitat, el lligam que s’estableix entre dones basat en la solidaritat, com és el cas dels Coixinets del Cor: dones unides treballant colze a colze per donar suport a altres dones.

El passat diumenge 27 de gener es van fer més de 400 coixinets en la jornada solidàriaque es va organitzar a la Casa de Cultura. Com Lola Gil va dir, el Col·legi d’Infermeria d’Alacant és l’organisme encarregat de distribuir-ho per tota la Província. Les dones de l’Associació, però, han volgut fer entrega com a col·lectiu dels 50 coixins que corresponen a Elda de manera presencial perquè és l’hospital de referència de la zona.

024

Des de l’Hospital s’ha informat que en un any a Elda són fins a 180 les dones que es sotmeten a una mastectomia –operació de càncer de mama-. Des d’ara, gràcies al doble suport emocional i físic de les dones de Biar, estes dones estaran acompanyades d’un coixinet del cor en el període de recuperació per alleugerir els seus mals.

025

L'article té 100 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).