• Inici
  • Societat
  • Biar estendrà la seua solidaritat a través dels coixins solidaris de la mà de l'Associació de Dones

Biar estendrà la seua solidaritat a través dels coixins solidaris de la mà de l'Associació de Dones

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar estendrà la seua solidaritat a través dels coixins solidaris de la mà de l'Associació de Dones

Més de mig centenar de persones es citaran el pròxim diumenge 27 de desembre a la Casa de Cultura en la trobada solidària que s'impulsa per part de l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris, com es va presentar ahir en roda de premsa en la seu de l'associació. L'objectiu de la quedada és la confecció de 350 coixins del cor per ajudar en la rehabilitació de dones que han sigut operades de càncer de mama.

Altres activitats

També tindrà lloc el pròxim 25 de gener a les 19 h. una xarrada de la matrona sobre la importància de l'exploració mamària, també a la Casa de Cultura -sala Fontanelles- per part de Concha Ripoll, matrona del Centre de Salut de Biar.

I finalment diumenge, 27 de gener, a partir de les 10 h. es començarà a fer una cadena de voluntàries i voluntaris per confeccionar els 350 coixins que està previst fer enguany. Des de l'Associació de Dones es va recordar que no és necessari saber cosir -com va assenyalar Teresa Galvañ, presidenta de Dones de Biar-, ja que hi ha altres tasques que es podran realitzar. De fet assenyalaren que també hi haurien persones d'altres localitats pròximes que participaran en la jornada. Les representants de l'associació també van aprofitar per agrair a les empreses col·laboradores el seu suport.

02

Coinxins del cor

La idea d'este tipus de coixins neix a Massachusetts (EUA), quan una infermera que treballava en oncologia se li diagnostica un càncer de pit a primers dels anys 2000. Després de l'operació les seues ties li regalen un coixí en forma de cor amb les dos parts de dalt més pronunciades, les quals s'adapten al braç de la dona. A més a més el coixí té forma de cor i és un regal que pot donar-li moral i il·lusió a la convalescent.

A partir del país nord-americà s'ha anat estenent poc a poc fins arribar a l'Estat espanyol, tot i que a la província d'Alacant encara no havia arribat i ho fa ara de la mà de l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris.

006

Distribució a les nostres comarques

Segons Mª Teresa Román Espasa, secretària de l'Associació de Dones, els coixins solidaris arribaran a tots els hospitals de les comarques d'Alacant a través de les direccions d'infermeria dels hospitals. Segons va explicar Lola Gil, del Col·legi d'Infermeria d'Alacant, qui va comentar que començarien per Alacant però no es descarta estendre-ho "a tota la Comunitat".

La prevenció com a instrument indispensable

També es va comentar per part del metge José Selva, coordinador de zona en el Centre de Salut de Biar, qui va incidir en la prevenció sobre el càncer de mama, i qui va anunciar l'activitat que es realitzaria per al dia 25 de gener amb la xarrada sobre l'autoexploració mamària per part de la matrona del Centre, Concha Ripoll. Xarrada que tindrà lloc també a la Casa de Cultura -en la sala Fontanelles-, on es desenvoluparan totes les activitats.

008

Ángel Troncoso: "Felicitar a l'Associació de Dones per totes les activitats que desenvolupen"

Al fil del comentat pel metge José Selva va recordar la importància de la prevenció i de participar en les visites anuals a l'hospital d'Elda per practicar-les, servici per al qual l'Ajuntament posa els mitjans per a que el desplaçament siga gratuït de totes aquelles dones que sol·liciten desplaçar-se. Troncoso, com a regidor de Serveis Socials i Sanitat, també va aprofitar per felicitar a l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris pel seu treball, com també al Centre de Salut i el Col·legi d'Infermeria, posant a disposició d'elles l'Ajuntament per ajudar en allò que calga.

009

Joan Lluís Escoda: "És necessari trencar amb els tabús d'algunes malalties"

Escoda, com a regidor d'Igualtat va posar èmfasi en que la iniciativa tenia tot el suport de l'Ajuntament, i va posar l'accent en la necessitat de visibilitzar esta problemàtica del càncer de mama, tot i que té gran visibilització des dels últims anys. Escoda va lamentar que algunes malalties de les dones encara tenen tabús "precisament per ser dones". Des de les diferents regidories es garantirà que les persones partícips estiguen ateses i que es donarà impuls a este tipus d'activitats.

015

010

L'article té 77 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).