Previous ◁ | ▷ Next

Biar està al capdavant en la recollida de residus en la contornada

Biar és el poble de la zona que més envasos lleugers, paper i cartró ha reciclat durant l’any 2017. Aquest és el titular que ha despertat l’orgull de diferents veïns i veïnes del nostre poble, a partir d’una publicació a les xarxes socials de Cadena Ser Villena. D’acord amb aquesta informació, cada persona de Biar recull 13’6 kg, per damunt de pobles com Saix, amb gairebé 8kg, o Villena, que no aplega als 6 kg. Segons aquesta mitjà, el fet que Biar reculli més que altres llocs es podria deure, en part, al soterrament dels contenidors que es va fer fa uns anys.

En l’apartat de recollida de paper i cartró els biaruts i biarudes també estem al capdavant amb 9,8 kg, de nou per sobre d’altres localitats de la contornada. En dades absolutes, però, Biar ha recollit 49.600 quilos, mentre que poblacions més grans com Villena n’han arreplegat quasi 200.000, d’altres com Petrer 227.000 o Saix 76.300. Com a dada negativa, el 26% dels residus de Biar es depositen erròniament en el contenidor groc.

Les dades les ha facilitat la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a partir d’un baròmetre d’Ecoembes, l’empresa encarregada de gestionar el reciclatge d’envasos a tot l’Estat, que permet conèixer les dades del reciclatge i la recollida a nivell estatal, autonòmic i local.

Les dades es poden consultar públicament i la plataforma permet desglossar-les per anys des del 2005. Així, de l’any 2010 cap avant, els kg que cada habitant de Biar recull s’ha mantingut estable entre una mínima de 12,5 kg per persona, i un màxim de 14,2 kg l’any 2016.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Grup de Mares i Pares: "Seria important per al poble crear una figura d’un tècnic de joventut. Que puga posar-se en… https://t.co/EMriEjpdcP
BiarDigital Tres aproximacions a la sanitat des del feminisme https://t.co/jLLY5dFvNl https://t.co/Q3p2iffbbU
BiarDigital "Todo el permiso", per Mayte Salguero https://t.co/NmClsSPt8d https://t.co/Z5S3khUAt1
BiarDigital Ana i Cristóbal Camarasa guanyen el campionat autonòmic universitari d'orientació a Titaguas https://t.co/EN6ypjl0ig https://t.co/VuwZzxBBTb

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine