Previous ◁ | ▷ Next

Biar està al capdavant en la recollida de residus en la contornada

Biar és el poble de la zona que més envasos lleugers, paper i cartró ha reciclat durant l’any 2017. Aquest és el titular que ha despertat l’orgull de diferents veïns i veïnes del nostre poble, a partir d’una publicació a les xarxes socials de Cadena Ser Villena. D’acord amb aquesta informació, cada persona de Biar recull 13’6 kg, per damunt de pobles com Saix, amb gairebé 8kg, o Villena, que no aplega als 6 kg. Segons aquesta mitjà, el fet que Biar reculli més que altres llocs es podria deure, en part, al soterrament dels contenidors que es va fer fa uns anys.

En l’apartat de recollida de paper i cartró els biaruts i biarudes també estem al capdavant amb 9,8 kg, de nou per sobre d’altres localitats de la contornada. En dades absolutes, però, Biar ha recollit 49.600 quilos, mentre que poblacions més grans com Villena n’han arreplegat quasi 200.000, d’altres com Petrer 227.000 o Saix 76.300. Com a dada negativa, el 26% dels residus de Biar es depositen erròniament en el contenidor groc.

Les dades les ha facilitat la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a partir d’un baròmetre d’Ecoembes, l’empresa encarregada de gestionar el reciclatge d’envasos a tot l’Estat, que permet conèixer les dades del reciclatge i la recollida a nivell estatal, autonòmic i local.

Les dades es poden consultar públicament i la plataforma permet desglossar-les per anys des del 2005. Així, de l’any 2010 cap avant, els kg que cada habitant de Biar recull s’ha mantingut estable entre una mínima de 12,5 kg per persona, i un màxim de 14,2 kg l’any 2016.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Tere Colomina: "Dins del nostre concepte de manteniment de la natura contribuïm per exemple en este 40 aniversari p… https://t.co/jmU0UDDZHB
59mreplyretweetfavorite
BiarDigital "El valor de la amistad", per Justo Román Soriano https://t.co/K5rV79oxun
BiarDigital Eduard Garcia Molina: "El paper és insubstituïble. Des de Biar Digital hem fet els 5 anys i estem apostant per ell" https://t.co/v1dWbAZ5di
BiarDigital Paralitzades les obres d'un pou d'aigua en Sant Ramon https://t.co/rEAVZktkls https://t.co/YLLK1Qk51V

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine