Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] L'Erasmus Plus de l'IES Biar: Una finestra oberta al món

Aquest any, l’IES Biar ha encetat un projecte que no ens deixarà indiferents; d’una banda, per la seua dimensió, i d’altra, per la seua temàtica: Our European Green Town (La nostra ciutat europea i verda) és un projecte europeu de dos anys de durada, amb una implicació de sis països (Portugal, Estònia, Bulgària, Itàlia, França i Espanya) que, com a eix temàtic té el canvi climàtic, sens dubte, un dels principals reptes de la nostra era.

Per tant, entre 2018 i 2020, uns 20 alumnes i 20 professors compartiran arreu d’Europa el desafiament de convertir les nostres localitats en un model de sostenibilitat ambiental, analitzant els efectes de l’escalfament global en el nostre entorn més immediat, així com plantejar possibles solucions a curt i llarg termini per pal.liar aquest impacte mediambiental.

01

Lliurament a València del diploma acreditatiu als centres participants en projectes Erasmus + per part de la Conselleria d’Educació

Tot açò, tenint en compte, és clar, el caràcter plurilingüe del projecte: millorar les destreses lingüístiques en llengües europees, l'anglés i el francés, fonamentalment, i descobrir-ne d'altres, com ara l'italià, el búlgar, el portugués o l'estoni. I encara més: donar a conéixer als nostres companys de viatge la realitat lingüística del nostre territori, on conviuen el valencià i el castellà. I és que els projectes erasmus plus sempre tenen com a un dels objectius primordials promoure la diversitat lingüística i cultural en la seua dimensió europea.

Estem, doncs, engrescats en un projecte de centre de gran envergadura que té, com a una de les fites més significatives el fet que al març del 2019 l’IES Biar, i per tant, la comarca (Beneixama, el Camp de Mirra, Biar i la Canyada) acollirà vora 40 alumnes i professors dels cinc països participants. Indubtablement, l’impacte que pot suposar ser amfitrions de cinc països europeus és un dels nostres reptes més encoratjador, al cap i a la fi, entre totes i tots els membres de la comunitat educativa de l’IES Biar els mostrarem la nostra hospitalitat, com som, quins són els nostres valors i com ens estimem el nostre entorn.

02

Reunió informativa per als alumnes ll’IES Biar interessats a participar en el projecte KA2

Igualment, en els nostres viatges per tot Europa, el grup d’alumnes i professorat participants en el projecte, tindrà l’oportunitat de conéixer altres realitats. Aquesta internacionalització permetrà obrir una finestra des dels nostres pobles, i des del nostre institut, al món; Permetrà compartir experiències, de ben segur, interessantíssimes; Permetrà als nostres professors i professores conéixer sistemes educatius ben diversos; Permetrà a les famílies estar en contacte amb alumnes i famílies d’altres indrets europeus. I, per descomptat, suposarà en el nostre alumnat un aprenentatge motivador i unes experiències que guardaran per sempre.

UN PROJECTE DE PARTICIPACIÓ COL.LECTIVA

03

Treball sobre les nostres particularitats climàtiques, un dels temes en què es centrarà la propera mobilitat a Portugal

 

Tot i que allò que més visibilitat té és, naturalment, les diferents visites als països socis del projecte, un gran nombre d’alumnes, professores i professors de l’IES Biar adquireixen una importància cabdal per a l’èxit del projecte: participació en conferències, d’informes, presentacions i activitats diverses que s’estan duent a les aules i que configuren un veritable projecte de participació col.lectiva. Després, el xicotet equip escolar que participarà en les trobades internacionals serà l’encarregat de projectar en cadascuna de les trobades de «OUR EUROPEAN GREEN TOWN» tota la tasca que des de l’institut s’està duent a terme.

La implicació, per tant, abasta molt més enllà dels equips educatius que viatjaran arreu d’Europa perquè el nostre «OUR EUROPEAN GREEN TOWN» impregna tot l’IES Biar, i en conseqüència, tota la vall. És en aquest sentit que ens sentim veritablement orgullosos del que està suposant aquest projecte.

05

Xarrada sobre el bé comú, model econòmic basat en una economia sostenible

A tall d’exemple, ens agradaria destacar algunes de les moltes activitats que a hores d’ara s'estan duent a terme per part dels diferents grups de treball de l’IES.

«Stop canvi Climàtic» amb Mayra LaCruz, o «L’economia sobre el bé comú», a càrrec de Luís Campos, són algunes de les conferències i xarrades diverses sobre medi ambient de les quals estem aprenent ; El concurs de logotips, és altra de les activitats, en què un mateix logotip representarà el projecte en tots els països participants; També des de les aules s’està treballant sobre les nostres particularitats climàtiques, fent presentacions que serviran per conéixer la nostra realitat mediambiental i donar-la a conéixer a la resta e centres escolars europeus; Una altre equip docent d’alumnes i professors s’està encarregant de calcular la petjada de carboni al nostre territori, aquesta, mesura l'impacte que les nostres activitats tenen en el medi ambient, i que afecten particularment en el canvi climàtic; també un grup d’alumnes i professorat partiparà en la Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent de la mà del documental «Why we cycle» i d’altres faran un taller de voluntariat mediambiental.

06 04

Algunes de les activitats en què s’està treballant des de l’institut

Òbviament, la visió global que totes aquestes accions comporten, ens ajudarà a comprendre un fenomen mediambiental de profundes repercussions econòmiques i socials, així com aprendre com solucionar els problemes derivats del canvi climàtic. Perquè totes i tots, a petita i gran escala, tenim la responsabilitat de prendre mesures i d’actuar per revertir aquest desastre mediambiental.

En definitiva, aquesta és la capacitat transformadora que pensem que «Our European Green Town» té per a tota la comunitat educativa de l’IES Biar, que ens il.lusiona i ens anima a posar el nostre granet d'arena per fer un món millor.

07

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "A la musa que regresa", per Justo Román Soriano https://t.co/W8F6yJHNPW
BiarDigital [IES Digital] Tallers d'Educació emocional i positivisme intel·ligent per a totes i tots https://t.co/tcWmk6Y2Y4
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'El concurs de cartells de Carnestoltes' https://t.co/7fw1tD6Qw5 https://t.co/DDlpyQmvIt

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine