L’Equip de Govern treballa en diverses possibilitats pel futur de l’Alberg

El futur de l’Alberg de Biar és, a hores d’ara, incert. El contracte de concessió entre l’empresa privada Quatre Fulles i la Generalitat Valenciana per a la gestió i explotació de les instal·lacions arribava a la fi el passat 8 de novembre, com ja vam avançar a Biar Digital.

Des de l’administració autonòmica s’apostava perquè l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) gestionés directament el centre. Amb la fi de la concessió consumada i com que no es renova l’empresa, el futur dels treballadors i treballadores es troba en l’aire.

La intenció de Conselleria era fer un centre d’atenció a menors que pogués començar a funcionar de manera imminent perquè pensaven que les instal·lacions ja estaven habilitades per a això. No és el cas, el centre necessitaria d’una inversió i un termini d’aproximadament un any per poder començar a funcionar. Problemes de comunicació han portat a aquest malentès, ja que des de Conselleria es desconeixia l’estat del centre i el bon funcionament del mateix- que oferta un servei a un preu raonable- i no es vol perjudicar el municipi en aquest sentit. L’Ajuntament, per la seua banda, vol que l’Alberg continue obert. Amb aquesta situació, segons fonts municipals, s’obrin diverses possibilitats.

Una primera opció seria, malgrat tot, posar en marxa el centre d’atenció a menors a l’Alberg. L’equip de govern, però, està negociant amb una entitat bancària per aconseguir entre quatre i sis habitatges de protecció social per cedir-ne alguns a Conselleria com a alternativa a l’anterior opció. Les negociacions per l’Alberg i pels habitatges socials són operacions separades però es condicionen l’una a l’altra. Per últim, l’equip de govern també treballa en la possibilitat de situar un Alberg a la casa de “la Marcota” o a “l’Hospederia”, ambdós de propietat municipal.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos deixem la vinyeta del mes de setembre, si voleu conéixer la d'este mes només la trobareu amb el vostre exemplar… https://t.co/Vt3DrC5Vw4
6hreplyretweetfavorite
BiarDigital Com és habitual la sessió es va retansmetre per Canal 3 TV Biar. https://t.co/ZEJee3riVm
BiarDigital La Fira de Nadal s'inaugurarà el 4 de desembre i, al llarg de tot el cap de setmana, omplirà d'activitat la vila. https://t.co/k7gl9cBbE3
BiarDigital Els biaruts es quedaren amb la sensació que amb una poca sort de cara a porta, la pel·lícula podria haver acabat d'… https://t.co/TTx635Y2qy

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com