• Inici
  • Societat
  • Diumenge continuen els actes a Biar pel Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones

Diumenge continuen els actes a Biar pel Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones

| Eduard Garcia Molina | Societat
Diumenge continuen els actes a Biar pel Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones

Després de la Nit de lletres amb veu de dona del passat divendres a la Casa de Cultura, i del teatre al mateix escenari amb "Saber que se Sabe. Un brindis por la vida" de Pez Luna i interpretada per Teatro Palencia, continuen els actes al nostre municipi per estendre la consciència pel respecte i la igualtat entre dones i homes amb la concentració que tindrà lloc el pròxim diumenge 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència masclista, a la plaça de l'Ajuntament de Biar a les 13 h. on es llegirà un manifest.

A la vesprada tindrà lloc la projecció de "La source des Femmes" i de "Te doy mis ojos" a partir de les 18 h. en la sala Penya Tallà de la Casa de Cultura dins d'un fòrum de reflexió sobre amor i dominació.

Finalment dijous 29 de novembre tindrà lloc la xarrada sota el títol "Pel dret a una vida lliure de violència de gènere: concepte, identificació i pautes per abordar-la" de María Concepción Torres Díaz, professora de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant, a partir de les 20:30 h. en la sala Fontanelles de la Casa de Cultura de Biar.

Estes activitats estan impulsades des de la Regidoria d'Igualtat, amb el suport de la UA, la Diputació d'Alacant, l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris, i l'Associació Feminista local Flama Violeta.

Performance de Flama violeta

Des de la Associació Flama Violeta també s'està preparant per a la concentració d'este diumenge la performance "Zapatos Rojos" amb el que es vol representar "tots els feminicidis d’aquest any i tindre present aquest dia, com tots els dies, a totes les germanes i fills assassinats".

Esta iniciativa va sorgir en Ciudad Juárez (Mèxic) per Elina Chauvet, representant amb sabates vermelles les desaparicions i assassinats de dones i xiquets a causa de la violència masclista. Aquest projecte s’harealitzat ja en molts llocs del món, així com en algunes ciutats de l'Estat com ara Madrid, Màlaga o Zamora.

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).