Imprimir aquesta pàgina

Biar s'engalana per a rebre la I Trobada de Dones Rurals de la Comunitat Valenciana organitzat per FADEMUR-PV

Els pròxims dies 3 i 4 de novembre tindrà lloc en la localitat de Biar la I Trobada de Dones Rurals de la Comunitat Valenciana. Després de quatre anys de recorregut de la Federació d'Associacions de Dones Rurals del País Valencià, FADEMUR-PV, és el moment de crear un fòrum de debat en el qual es parle de desenvolupament rural, feminisme, despoblació, enpreniduria o artesania de la nostra terra.

Per aqueix motiu, la trobada anirà acompanyada d'una Fira d'Artesania en femení i trencarà esquemes amb un conjunt d'activitats complementàries que permeten la conciliació, atès que els més xicotets podran gaudir mentre els seus progenitors participen de les diverses taules i diàlegs preparats per a la jornada.

En les ponències es comptarà amb la presència d'Ana Besalduch, Alcaldessa de Sant Mateu, Carina Primer, Presidenta del Fòrum de Municipis d'Interior de la FVMP, Toni Such, Director Gral. d'Administració Local i Mayte Chafer, Directora Gral. de Desenvolupament Rural, per a tractar de donar solució a les necessitats dels xicotets municipis. D'altra banda Isabel García, Diputada d'Igualtat i Esports de la Diputació de València i Alberto Ibáñez, Secretari Autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, ens enriquiran amb un diàleg de feminisme i ruralitat, per a donar pas a la vesprada a les experiències d'èxit de dones empoderades que destaquen pels projectes que han dut a terme en els seus territoris.

La jornada de diumenge començarà amb un diàleg sobre despoblament i les propostes que es fan des de les universitats, per al que es comptarà amb la presència del Catedràtic de la UPV, Jose Mª García Álvarez Coc, i del professor en geografia de la UA, Antonio Martínez Puche.

Aquesta trobada servirà a més per a destacar la labor de diverses dones i projectes, per a donar visibilitat a aqueix treball tapat durant anys i per a donar impuls a les iniciatives de transformació de la societat a una millor i més igualitària. La periodista alacantina Carolina Ferre serà l'encarregada de realitzar el lliurament de les distincions. Finalment, com a colofó a la trobada, la Coach Cristina de Arozamena transmetrà claus d'èxit als/les assistents i els farà eixir amb un plus d'energia.

La clausura estarà a càrrec de Rubén Alfaro, President de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

La finalitat de la trobada, entre les anteriors citades, és teixir xarxes entre dones, entre emprenedores i empresàries, entre associacions, fomentar la igualtat i visibilizar el paper i la importància de les dones en els nostres pobles, ja que quan l'última dona es va, el poble es mor. I és que Juntes som més fortes.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la nostra web www.fademur-pv.org i són totalment gratuïtes, inclosa la inscripció com a artesana en la fira que es realitzarà durant tot el cap de setmana.

133

134 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

Articles relacionats (per etiqueta)