• Inici
  • Societat
  • [vídeo] Biar tindrà un parc saludable a iniciativa de l'Ajuntament i gràcies al finançament de l'Obra Social de "la Caixa"

[vídeo] Biar tindrà un parc saludable a iniciativa de l'Ajuntament i gràcies al finançament de l'Obra Social de "la Caixa"

| Eduard Garcia Molina | Societat
[vídeo] Biar tindrà un parc saludable a iniciativa de l'Ajuntament i gràcies al finançament de l'Obra Social de "la Caixa"

El passat dilluns pel matí en roda de premsa l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán, va donar a conéixer un nou projecte del consistori local: la instal·lació d'un parc saludable al costat del Centre Social 'José Hernández Parra', parc que podran utilitzar tots els veïns i veïnes de Biar però que per la proximitat al Centre Social es busca que els seus usuaris sigien els principals usuaris.

Vos oferim estos continguts gràcies al suport de l'Ajuntament de Biar.

La instal·lació del parc saludable de Biar té un pressupost de 5.000 € -IVA inclós-, que seran donats de forma íntegra per part de l'Obra Social de "la Caixa" i és per això que durant la roda de premsa el primer edil va estar acompanyat per Mª Teresa Vilaplana, directora de l'àrea de negocis d'Alcoi de l'Obra Social "la Caixa" i Mª Carmen Navarrete González, directora de l'oficina de Biar de CaixaBank. Una iniciativa que ha sorgit des de l'Ajuntament de Biar dissenyant el projecte i posant-se en contacte una vegada realitzat amb l'oficina local de CaixaBank per a la seua posterior aprovació per part de l'Obra Social.

Segons es va informar, les obres està previst que comencen en breu i que s'allarguen durant 15 dies, en les quals s'instal·laran els 7 elements dels que consta el parc saludable on els usuaris i usuàries del parc podran fer exercicis de forma senzilla i mantindre's així en forma, combatent el sedentarisme, un fet vital hui per hui. Tot i que en esta proposta tindran l'ajuda del personal sanitari, que a través d'un xicotet curs o conferència els ensenyaran la utilització correcta dels elements, de fet les instal·lacions estan preparades per a que els usuaris no puguen patir cap incident, a banda d'un disseny contra actes vandàlics.

IMG 1872

Julio Sanjuán: "Busquem millorar les condicions de vida de la societat començant per la tercera edat"

L'alcalde de la Vila va voler destacar la part social de les entitats bancàries, tot i que va recordar que fins fa uns anys hi havia moltes més caixes que han anat convertint-se en bancs, tot i felicitant-se perquè entitats com CaixaBank mantenen esta línia amb l'Obra Social. Respecte a la ubicació es va parlar amb els usuaris del Centre Social per vore on s'havia d'instal·lar, segons el primer edil. Sanjuán també va posar en valor que tots els anys des de l'ajuntament es treballa sol·licitant a l'Obra Social "la Caixa" una ajuda per algun projecte al poble, que a l'igual que altres anys ha sigut la donació per part de l'entitat bancària de lots d'alimentaris i higiene personal, enguany han cregut més necessari que fora la instal·lació del parc, mostra que les persones que necessiten d'esta ajuda al poble s'ha reduït de forma molt significativa.

Sanjuán també va valorar que gràcies a això des de les administracions es pot començar a treballar per la millora de les condicions de vida de la societat començant per la tercera edat, qui segons l'alcalde tindran la facilitat de tindre molt a mà les instal·lacions per la ubicació on s'ha projectat la construcció del parc saludable.

IMG 1871

Mª Teresa Vilaplana: "En CaixaBank tenim línies de l'Obra Social de cara a ser aprofitades per les associacions que presenten projectes molt interessants"

Per la seua part la directora de negocis va felicitar a l'Ajuntament de Biar pel projecte presentat, posant en valor la importància de l'Obra Social que està dotada amb 400 milions d'euros a l'any en projectes per a tota Espanya, i que concretament "25 venen a la Comunitat Valenciana". Vilaplana va comentar que de fet enguany la xifra ja pujava a 410 milions d'euros, podent ofertar "projectes reals i tangibles per a la societat" que és gràcies a que es "reverteix el negoci financer que porten els clients de CaixaBank", i part d'eixos diners reverteixen en la societat. Situant així a l'Obra Social de "la Caixa" com la primera d'Espanya i la segona d'Europa, segons Mª Teresa Vilaplana.

També va posar en valor que s'estan oferint projectes per a persones majors, famílies amb problemes d'inserció, etc... també mostrant la seua satisfacció perquè les ajudes de productes més bàsics estan quedant més aparcades perquè noten que la situació econòmica va millorant i no es fa tan necessària.

Vilaplana va recordar les línies obertes de CaixaBank de cara a les associacions, que aporten projectes interessants i que tenen finançament a través de l'Obra Social, animant així al teixit associatiu local, un fet que es va valorar de forma molt positiva per part de l'alcalde Julio Sanjuán.

IMG 1896

Terreny annex al Centre Social on s'instal·larà el parc saludable

Mª Carmen Navarrete: "Orgull de que el nostre treball puga revertir en la confiança dels nostres clients a través dels projectes de l'Obra Social"

Per la seua part, la directora de l'oficina de Biar de CaixaBank, va manifestar l'orgull del treball que realitza l'Obra Social i que puga revertir en la confiança dels clients i clientes de CaixaBank, sentint-se molt més pròxima una entitat bancària en un poble menut com Biar a les necessitats i demandes de la ciutadania.

IMG 1917 11

Un parc saludable té diversos elements per poder realitzar exercici. Imatge: Conéixer Canals

L'article té 25 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).