Imprimir aquesta pàgina

La plataforma “Centre de Majors de Biar” es reuneix amb la Vicepresidenta del Govern, Mónica Oltra

Instantània de la reunió que va tindre lloc amb la vicepresidenta a La Façana Instantània de la reunió que va tindre lloc amb la vicepresidenta a La Façana

La Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, s’ha reunit durant prop d’un quart d’hora amb una representació de la plataforma Centre de Majors de Biar, en el context del Seminari de Govern-Estiu 2018 que ha portat el Consell al complet al nostre poble. La trobada ha ajuntat nou membres de la plataforma amb Oltra a la segona planta del restaurant La Façana, en un ambient menys institucional que el de les parets de l’Ajuntament.

La reunió ha començat amb una explicació dels objectius de la plataforma a la Vicepresidenta. La construcció d’un Centre de Majors per al que ja s’han reunit més de dos mil signatures i l’adhesió de nombroses associacions. No es tracta d’un tema nou, doncs des de l’any 1991 tots els partits n’han fet referència en els seus programes, malgrat mai s’ha arribat a fer res. Josep Maria Pérez Romero ha reflexionat sobre això en els articles d’opinió a Biar DigitalEls programes electorals, per a què serveixen?” i “Ara és l’hora”, entre d’altres.

A hores d’ara es barallen diferents opcions per a la ubicació del centre. Des de la plataforma es destaca el terreny dotacional amb què compta Biar i la seua idoneïtat com a enclau en un entorn natural. A més, s’ha insistit en el caràcter prioritar d’aquesta dotació per davant d’altres. Després de posar en antecedents Mónica Oltra, se li ha demanat assessorament pels pròxims passos a donar.

Oltra, que ha dit estar ja informada d’aquesta iniciativa per part de l’Alcalde, Julio Sanjuán, ha donat importància al paper de l’Ajuntament en aquest procés, que és qui hauria d’adreçar un escrit a Conselleria per accelerar els terminis. Tot i això, ha insistit en que l’aprovació o no d’un projecte d’aquest tipus ara es regeix per les necessitats, les llistes d’espera i altres criteris objectius.

La Vicepresidenta també ha lamentat el paper de la Diputació d’Alacant, que no ha implementat un Pla d’Infraestructures en què aquest projecte podria encaixar, com si ha fet la Diputació de València. A més, ha advertit de la prioritat que actualment s’està donant a les ajudes a la Discapacitat i la Salut Mental, dos àrees per a les quals hi ha menys equipaments i poca iniciativa privada, que sí existeix en Dependència. Tanmateix, ha apuntat la possibilitat de relacionar el projecte amb les ajudes del Pla de Despoblament, doncs la nostra és la zona amb un major risc de despoblament de la Província d’Alacant.

Amb tot, Mónica Oltra s’ha compromès a estudiar la demanda d’un Centre de Majors per a Biar que aporte cohesió entre el centre, el poble i la seua gent, així com llocs de treball i que ajude a consolidar serveis ja existents. Per a això s’ha parlat també de formules intermiges entre Centres de Dia i Residències, i la flexibilitat amb el tipus d’equipaments.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Articles relacionats (per etiqueta)