Imprimir aquesta pàgina

[IES Biar] "DIP (QUE NO RIP): DOCENTIA INTER PARES", per José M. Barrachina

El dilluns 11 de juny els alumnes de 1r de l'ESO van visitar amb la seua professora d'Història, María José Aroca, el racó clàssic situat junt amb l'aula matèria de Cultura Clàssica. Allí va tindre lloc una experiència didàctica nova, almenys per a mi (perquè no l'havia dut a terme abans): un procés d'ensenyança-aprenentatge entre iguals (inter pares).

90

Van ser els meus alumnes de Llatí i Grec de 1r de Batxillerat, i no jo, els que van transmetre als altres alumnes els seus coneixements clàssics sobre el que en aquell racó hi havia. Esta experiència entre iguals va resultar del tot gratificant i enriquidora, perquè, d'una banda, els alumnes de Llatí i Grec van veure com el que havien aprés podien transmetre-ho a altres alumnes i, d'altra banda, els alumnes de 1r de l'ESO van aprendre de voce dels seus companys de Batxillerat una part de l'herència cultural que devem a grecs i romans.

91

A més, esta experiència didàctica va demostrar també la utilitat i l'aprofitament de l'aula matèria en la seua interacció amb l'alumnat. SAPERE AUDE (“atrevix-te a saber”).

José M. Barrachina

Professor de Cultura Clàssica

92

93

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Articles relacionats (per etiqueta)