El biarut Vicente Esparza elabora el cartell anunciador del Misteri d'Elx

| Eduard Garcia Molina | Cultura

Un primer plànol de la Patrona d'Elx capitalitza el cartell anunciador del Misteri d´Elx d'enguany, una obra que ha elaborat l'artista Vicente Esparza el qual ha optat per la pintura realista i figurativa, segons s'ha informat des del diari Información.

El cartell anunciador es va presentar fa uns dies en la Casa de la Festa, on representants del Misteri, religiosos i de l'Ajuntament han destacat el magnífic d'aquest treball que, des de maig, començarà a mostrar-se en els carrers d'Elx i altres localitats per a anunciar les cada vegada més pròximes representacions del drama assumpcionista que, com cada agost, acull la basílica de Santa María.

Esparza, qui ha agraït al Patronat haver dipositat la seua confiança en ell per a aquesta "gran responsabilitat", assenyalava que no va concebre l'encàrrec com un cartell, sinó com una obra. "Vaig estar fent molts esbossos, vaig observar els cartells que hi ha ací (en referència als qud estan penjats en la Casa de la Festa) i em vaig donar compte que la cara de la Verge no s'havia treballat molt, hi havia una manca", ha afirmat.

D'aquesta manera, el pintor, nascut en la província d'Osca però que, als 18 anys, es va mudar a Alacant, va començar a realitzar diverses proves fins que va trobar que l'últim esbós que estava realitzant podia ser l'adequat.

De fet, ha revelat que la idea inicial era realitzar el treball en un format més gran i amb una altra tècnica, encara que finalment va optar per un cartell una mica més xicotet del vist en els últims anys i pel grafit i l'acrílic.
"És un magnífic cartell, nítidament assumpcionista per a un drama assumpcionista", valorava l'alcalde d'Elx, Carlos González, l'obra després de ser mostrada en roda de premsa. "És un cartell elegant, bell, senzill, realista, molt intens i molt expressiu", remarcava el primer edil.

Esparza ha estat acompanyat en la presentació del nou cartell del Misteri, a més de per l'alcalde, pel president executiu de la Junta Rectora del Patronat del Misteri d´Elx, Fernando García, Antonio Valero, vicari episcopal, José Antonio Valero, Ángel Bonavía, rector de la basílica de Santa María, i Francisco Rodríguez, tresorer del Patronat, qui ha realitzat un repàs a la biografia de l'artista establit a Biar.

De fet, Rodríguez va destacar com Esparza va ser obrer en els seus anys de joventut i com es va traslladar a Madrid per a millorar la seua formació, on va tenir com a mestre al pintor Antonio López. De retorn a la capital, va instal·lar el seu taller a Biar.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

L'article té 2 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).