Previous ◁ | ▷ Next

Asun Gregori: "Amb el Festitrò vam tindre un dia festiu on defensar una escola pública, de qualitat i sobretot en valencià"

Des de les 10 h. es van concentrar ahir dijous les escoles participants en el Festitrò amb el CEIP Mare de Déu de Gràcia com a escenari. El Festitrò és una de les activitats prèvies a la Trobada d'Escoles Valencianes que se celebra a Biar el pròxim 9 de juny. Una activitat que va comptar amb els més menuts i menudes, ja que els alumnes d'1 a 3 anys de Biar van pujar al CEIP Mare de Déu de Gràcia per participar-hi en els actes del Festitrò.

La cançó inaugural de la jornada va ser "Desperta't Reconco", l'oficial de la Trobada d'Escoles de l'Alcoià i el Comtat 2018, una peça que va ser cantada pels alumnes del col·legi a banda d'altres en les què participaren cantant-les els alumnes dels diferents centre educatius de la comarca que es donaren cita ahir a la nostra localitat. Unes activitats que van tindre diversos escenaris a Biar, com ara el santuari de la Mare de Déu de Gràcia, la plaça del Raval, o la plaça de l'Ajuntament on es trobava un escenari decorat per acompanyar la celebració, en definitiva "una dia especial per a Biar en el qual fem el compte enrere al dia 9 de juny, dia de la Trobada", en veu de la regidora d'Educació Asun Gregori.

Gregori no va deixar passar l'oportunitat per agrair a Àngela Martí, mestra de música en el CEIP Mare de Déu de Gràcia per la seua logística, coordinació, paciència i hores de dedicació a l'hora d'organitzar i distribuir la tasca a les diferents persones col·laboradores, també a Ferran Campos Valdés, que va composar la cançó a qui li va posar lletra Sergi Gómez i Soler, professor de l'IES Biar, Gregori també va agrair a l'alumne de l'IES Juanjo Pérez Albero, qui va crear el vídeo. També al CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar, a l'Escola Infantil de primer cicle i a l'IES Biar. Val a dir que també es va organitzar una xaranga per part de l'IES Biar per animar el dia festiu, en el qual "defensar la nostra llengua, que és el valencià, i una escola pública, de qualitat i sobretot en valencià" en veu de l'edil d'Educació.

Altres activitats

Des de la Regidoria d'Educació també es va informar d'altres activitats que preparen la Trobada d'Escoles Valencianes, com ara un curs d'RCP, que es realitzarà a la Casa de Cultura el pròxim 19 de maig, dissabte, en horari de matí i organitzat per Creu Roja.

Dissabte 26 de maig se celebrarà també a la Casa de Cultura la Dansa als pobles.

El 2 de juny hi haurà una nova activitat de Creu Roja sobre menjar saludable amb la realització d'uns cocktails de sucs sans i saludables i a la vesprada i per finalitzar els actes previs a la Trobada la Rondalla Don Luís Escoda actuarà a la Casa de Cultura a la vesprada amb un repertori de cançons en valencià.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Malestar entre les mares i pares per la supressió d'un grup de 6é de Primària en el CEIP Mare de Déu de Gràcia… https://t.co/wuton566w2
BiarDigital "La política municipal", per Eduard Garcia Molina https://t.co/Z5pANrRSFp https://t.co/Llotq8ol4j
BiarDigital Cancel·lades les classes i les activitats esportives per alerta roja climàtica https://t.co/FeSgsndLwk
BiarDigital "Por el amor verdadero e interminable", per Mayte Salguero https://t.co/srG6M0Rmy4

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine