Previous ◁ | ▷ Next

Biar, municipi solidari amb l'Alzheimer

Acreditació de Biar com a municipi solidari amb l'Alzheimer Acreditació de Biar com a municipi solidari amb l'Alzheimer

Durant el passat ple municipal del mes de febrer, un dels punts aprovat -de fet per unanimitat- va ser el que proposava a Biar com a municipi solidari amb l'Alzheimer. Una iniciativa que impulsa CEAFA, la Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències.

CEAFA a través d'esta iniciativa pretén aconseguir el major nombre d'ajuntaments i empreses privades per tal d'aconseguir una major sensibilització social ajudant a fer visible la malaltia de forma més directa, tant per a qui la pateix com per al seus familiars des del punt de vista sanitari.

La Confederació també busca a través d'esta iniciativa com a objectiu final aconseguir que per part dels poders públics s'invertisca en fer realitat una Política d'Estat sobre l'Alzheimer, un fet que segons CEAFA ja ha començat a donar els primers passos i que esperen que es convertisca en realitat en pocs anys. És per això que des de la Confederació s'ha volgut felicitar fa uns dies al regidor de Serveis Socials, Ángel Troncoso, i a l'alcalde de la Vila de Biar, Julio Sanjuán, per la declaració de Biar com a municipi solidari amb l'Alzheimer.

També podeu llegir la notícia sobre el taller de la memòria d'enguany.

Tamé podeu consultar l'entrevista amb el regidor de Serveis Socials respecte al taller. 

 

Moció per a declarar Biar com a municipi solidari amb l'Alzheimer

Conscients que l'Alzheimer és el tipus de demència més *prevalent que, en l'actualitat afecta a Espanya a 3,5 milions de persones entre els qui la pateixen i els seus familiars cuidadors.

Conscients que l'Alzheimer és un problema de caràcter soci-sanitari, el principal abordatge del qual s'estableix en l'àmbit familiar.

Conscients que encara no existeix tractament efectiu ni prevenció adequada que permeta pal·liar els efectes de la malaltia.

Conscients que la prevalença de la malaltia es veurà duplicada en els pròxims vint anys hagut de, fonamentalment, a la major esperança de vida de la població.

Conscients que els costos directes i indirectes que genera l'Alzheimer entre les famílies supera els 30.000 € anuals.

Conscients de l'escassa dotació de recursos soci-sanitaris específics amb que s'explica per a afrontar les necessitats de les persones i famílies afectades.

Conscients que, malgrat les diferents recomanacions formulades des del Parlament Europeu, la Comissió Europea i, més recentment, l'Organització Mundial de la Salut a Espanya no existeix un pla específicament dirigit a pal·liar els efectes de la malaltia.

Sabedors que a Biar existeix una important incidència de la malaltia entre els seus veïns, els qui a la falta de recursos específics han d'afegir, també, les dificultats derivades de la seua llunyania pel que fa a àrees urbanes de major dimensió.

Sabedors que la població local de Biar està envellint i que açò comporta importants riscos a l'hora d'adquirir o patir una demència (sobretot tipus Alzheimer).

L'Ajuntament de Biar vol fer constar la seua preocupació cap a aquest problema de primera magnitud declarant-se “Poble Solidari amb l'Alzheimer”

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Biar vol, amb aquest gest institucional, servir d'exemple a altres municipis i recolzar a la sensibilització i conscienciació de la societat, institucions i polítics sobre aquest problema soci-sanitari de primera magnitud.

Declarant-se “Poble Solidari amb l'Alzheimer”, l'Ajuntament de Biar recolza la iniciativa liderada per CEAFA que reivindica l'engegada d'una Política d'Estat d'Alzheimer.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital [IES Digital] Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença... https://t.co/mN0uXIwn1h https://t.co/tEYz7cDyU4
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença ... https://t.co/w75DZjzP0c https://t.co/zqbxuMG6Vb
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital Juan Vale Carrasco presenta la seua dimissió com a coordinador local de Ciudadanos https://t.co/OvybaOcy1G
18hreplyretweetfavorite

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine