• Inici
  • Societat
  • Biar prepara nombroses activitats entorn al 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

Biar prepara nombroses activitats entorn al 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar prepara nombroses activitats entorn al 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

En l'origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s'han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seua gran majoria dones immigrants joves. En este últim incident van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

 

És per això que des de la Regidoria d'Igualtat en col·laboració amb altres regidories de l'Ajuntament de Biar, la Seu Universitària, la Universitat d'Alacant, l'Associació de Dones, Consumidors i Usuaris de Biar, l'IES Biar, el CP Mare de Déu de Gràcia i Red Sanamente s'han organitzat tot un seguit d'activitats de promoció i sensibilització. A continuació vos oferim la programació:

 

2 i 9 de març

Xarrades sobre Igualtat i Valors al CEIP de Biar (Primària i Infantil) juntament amb l'Associació de Dones de Biar.

 

7 de març

Xarrada d'empoderament de la Dona a càrrec de la Sra. Ruth Mateo de FADEMUR i la Regidoria de Promoció Econòmica a la Casa de Cultura.

 

8 de març

Jornada de Vaga Feminista per a reivindicar la Igualtat Real. "Si les dones parem, el món s'atura". 

A les 9 h. concentració a l'Avinguda d'Alacant per a desplaçar-se a València amb autobús a les manifestacions amb motiu del Dia de la Dona. Inscripcions gratuïtes al telèfon 675 677 802 fins ocupar les places ofertades. Les i els menors han de portar autorització escrita. 

A les 12 h. lectura de manifest amb motiu el 8M a les portes de l'Ajuntament.

 

14 de març a les 20 h.

"Descobreix una obra". Art en valor a càrrec de l'Institut Joan Gil-Albert amb col·laboració del Centre d'Estudis del Vinalopó. La sessió girarà al voltant de la façana e l'Església de Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar, i la farà la historiadora biaruda Mª Teresa Richart a la Sala de Plenaris de l'Ajuntament de Biar.

 45

15 de març

Visita amb l'Associació de Dones de Biar a Red Sanamente de Villena i a Radio Yananá, un espai per a reflexionar sobre l'enfermetat mental i l'estigma.

 

21 de març a les 20 h.

Taller sobre la Deconstrucció de l'amor romàntic a càrrec de Montserrat Hormigos, de la Universitat de València (UV) a la Sala Fontanelles de la Casa de Cultura juntament amb l'Associació de Dones de Biar.

 

22 de març

Taller sobre la Deconstrucció de l'amor romàntic a càrrec de Montserrat Hormigos, de la Universitat de València (UV) a l'IES Biar juntament amb l'Associació de Dones de Biar.

 

23 de març

Taller sobre feminisme i art a càrrec d'Irene Ballester a l'IES Biar juntament amb l'Associació de Dones.

 

23 de març a les 20:30 h.

Cicle de Cinema de Dones a la Seu Universitària de Biar. "Figuras ocultas" de Theodore Melfi (2017), a la Sala Fontanelles de la Casa de Cultura.

 46

24 de març a les 12 h.

Plenari de Dones a la Sala de Plenaris de l'Ajuntament de Biar.

A les 18 h. Cicle de Cinema de Dones  la Seu Universitària de Biar amb "Brave" de Walt Disney/Pixar Animation (2012) a l'Auditori de la Casa de Cultura.

 47

25 de març a les 18:30 h.

Cicle de Cinema de Dones a la Seu Universitària de Biar. "La seducción" de Sofía Coppola (2017), a la Sala Fontanelles de la Casa de Cultura.

 

També hi ha noves activitats preparades pròximament:

Taller sobre noves masculinitats, amb Joan Sanfèlix, carrera per la igualtat i sensibilització per la igualtat, i monòlegs sobre la dona amb Patricia Sornosa.

Estes activitats són gràcies a la col·laboració entre la Seu Universitària, la Universitat d'Alacant, l'Associació de Dones, Consumidors i Usuaris de Biar, l'IES Biar, el CP Mare de Déu de Gràcia, Red Sanamente i la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Biar.

44

L'article té 71 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).