Més de mig centenar de persones es concentren per unes pensions justes i reivindicant un centre de dia a Biar

El passat dilluns un grup de persones es va concentrar a la plaça de la Constitució de Biar com s'informava des de Biar Digital, un acte reivindicatiu que hui dilluns a les 12 s'ha repetit, tot i que ha convocat més públic que l'anterior convocatòria, ja que ha superat les 50 persones.

04

 

Els convocats i convocades s'han aplegat poc a poc mentre s'acostaven les dotze del migdia, i passada l'hora de la convocatòria s'ha llegit l'acta de l'assemblea de la setmana passada.

En la seua lectura s'ha donat fe de l'acord de les entre 25 i 30 persones que secundaren la protesta anterior congregades per la "indignant pujada del 0'25% de les pensions", posant de manifest que la protesta s'havia fet viral a través de les xarxes socials a tota Espanya i que "Biar no havia de ser menys", afirmant també que és un moviment transversal que "no entén de posicions polítiques, ni banderes". 

Durant la lectura també es va recordar a les dones que després de cotitzar durant anys no havien obtingut una pensió de jubilació justa (en referència a que la cura de persones majors i xiquets, treball realitzat generalment per dones les havia allunyat del món laboral), així com posant de manifest l'ajuda per part de les autoritats locals que s'havien aproximat dilluns passat per saber de les seues reivindicacions. En cinqué lloc es va reivindicar el centre de dia de Biar, un fet que "els partits polítics prometen eleccions rere eleccions", una instal·lació necessària per a Biar per tal de no "arrumbar a les persones majors fora de Biar" per la falta d'este centre. Els convocants també van marcar com a objectiu la consecució d'una residència de persones majors, tot i marcar este objectiu a més llarg termini.

Finalment, el resultat de la lectura de l'acta de l'assemblea va donar lloc a un torn d'intervencions per part dels assistents allí convocats qui mostraren també la seua decisió de concentrar-se tots els dilluns a la plaça de l'Ajuntament per fer escoltar les seues reivindicacions. Posteriorment la concentració s'ha dissolt donant pas a diversos grupets de persones que s'han quedat més temps a la plaça conversant.

 

01

 

Presència d'algunes autoritats locals

Val a dir que tant l'alcalde Julio Sanjuán, com el primer titnent d'alcalde Joan Lluís Escoda, així com el segon tinent d'alcalde, Ángel Troncoso han estat presents durant la concentració per atendre les reivindicacions de les desenes de persones convocades a la plaça de l'Ajuntament este migdia, persones que de forma majoritària eren jubilades, el col·lectiu afectat per la pujada testimonial que tenen les pensions.

07

02

03

06

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital L'empresa local va ser triada juntament amb altres 8 entre 50 aspirants de les comarques d'#Alacant. https://t.co/LhHsAl7tWI
10hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Imagínense Ustedes que al que le ponen moradas las espaldas es su padre, su suegro o su abuelo, o bisabuelo. Y lo… https://t.co/Th57IKf3TT
11hreplyretweetfavorite
BiarDigital Podeu descarregar l'exemplar de Biar Digital en paper del mes anterior. Recordeu que a les papereries-llibreries de… https://t.co/sRvCc9LLMc
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Sindicat també s'ha mostrat sorprés per la falta de resposta de tots els partits polítics amb representació a l'… https://t.co/wHF6mVkFc3

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com