Les associacions locals hauran d’abandonar l’«asilo» pel seu mal estat

Les associacions socials i culturals que fan us de l’asilo per a les seues activitats hauran d’abandonar l’edifici degut al mal estat del mateix. No és un tema menor ja que l’asilo de Biar és un dels centres neuràlgics a nivell cultural del nostre poble. Cada dia passa per ell un nombre considerable de gent per realitzar una o altra activitat. En concret, són quatre les associacions que, des de fa anys tenen la seu a l’edifici; el grup de teatre Vico, el Moviment de Pintura Biarense, la colla de dolçaina Bassa la Vila i l’Associació d’Ames de Casa. Així mateix, també en fan ús dels diferents espais de l’edifici Cáritas o les confraries de Setmana Santa.

Les associacions demanen a l’Ajuntament que trobe una solució immediata per a la seua situació. En aquest sentit, el regidor de Patrimoni, Joan Lluís Escoda ha afirmat, segons el portal Escaparate Digital, que “totes les associacions han sigut informades i saben que buscarem una solució adequada a cadascuna d’elles”. Algunes, fins i tot, demanen al consistori la intervenció directa en l’edifici, i ací arriba el conflicte.

Lasilo no és un immoble de titularitat pública i, per tant, segons ha explicat l’alcalde Julio Sanjuan al seu perfil de Facebook, l’Ajuntament no pot invertir diners. L’edifici pertany a la fundació María Payà Santonja, amb nom complet “Fundación doña María Payà Santonja Hogar del Niño Jesús de la Comunidad Valenciana”. El seu administrador únic és el cura de Biar Pedro Martínez, junt amb altres dos patrons: un ecònom i el president de Càritas. Estem parlant d’una propietat privada d’uns actors lligats a l’església, a qui correspondria el manteniment del complex. Alhora, és també gràcies a ells que les associacions hagen pogut ocupar l’edifici durant tot aquest temps.

El xoc d’interessos entre el consistori, les associacions i la fundació deixa de moment una part del teixit associatiu i cultural sense lloc de trobada, i la remodelació de l’edifici en l’aire. En aquest sentit, Julio Sanjuan ha manifesta l’interès de l’equip de govern de reviscolar un projecte per convertir l’edifici en un centre de dia per a la tercera edat. Aquesta iniciativa es va plantejar amb el govern socialista de Cristobal Román però es va enterrar quan el Partit Popular va arribar al poder.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Per una banda hi ha qui aplaudeix la decisió i per altra qui entén que la nit biaruda és millor amb les campanes en… https://t.co/ejokb8CiNn
BiarDigital Precisament un informe de 2007 de la Diputació d’Alacant indicava de forma preocupant l’augment dels sulfats pel pr… https://t.co/dwzFgEB0t6
BiarDigital El benjamí de futbol l'únic que se salva de la derrota amb un empat a casa davant el #Pinós. https://t.co/vnG15HEhMD
BiarDigital Dues expulsions marquen el primer empat del Biarense en la temporada. https://t.co/cGSMvtQoiw

Enquesta

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com