La rehabilitació de la Torreta i l’Arc de Jesús interessa a onze empreses

La rehabilitació de la Torreta i l’Arc de Jesús interessa a onze empreses Foto: Apiarium

El greu deteriorament de la torre i el llenç de la muralla de l’Arc de Jesús, datats del segle XII, van obligar a apuntalar-los d’urgència amb una estructura metàl·lica per evitar mals majors fa uns mesos. Ara s’ha tancat el termini per a la presentació d’ofertes per a la restauració i rehabilitació del monument. Onze han estat les empreses que han licitat per les obres i des de l’Ajuntament s’afirma que l’adjudicació es resoldrà molt prompte.

Aquest projecte es va iniciar amb l’anterior equip de govern, en mans del Partit Popular, l’any 2015 amb la sol·licitud de fons a la Diputació d’Alacant, que va concedir un subvenció de 183.389 euros. El projecte, però, ha sigut revisat i ampliat per l’actual equip de govern per habilitar un centre de recepció de visitants. El cost total de les obres està previst en 299.360’45 euros, i es compta amb el finançament de la Conselleria de Patrimoni i la Conselleria de Turisme, segons ha manifestat l’alcalde Julio Sanjuán. Amb tot, s’estima que per a finals de l’any 2017 les obres estiguen finalitzades.

Segons afirma Agora Habla la regidora de Turisme, Cristina Hernández, ha dit que “la rehabilitació i la construcció d'un centre de recepció de visitants va a resultar un revulsiu pel sector turístic local”. Així mateix, la regidora ha ressaltat que “tots els biaruts som conscients de la importància que revesteix la conservació del nostre ric patrimoni medieval”.

La importància patrimonial del conjunt és molt gran ja que és l'única porta que perdura de les que bordejaven la vila emmurallada anterior a l’ampliació del segle XVIII. Avui dia inclou tres nivells més la planta, sota coberta, amb alteracions importants en la planta baixa i els seus accessos.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital RT @Biarsensacion: 🧥👛Compra als comerços AEBI o gaudeix dels bars i restaurants associats del 14 al 25 d'octubre i participa en el sorteig…
17hreplyretweetfavorite
BiarDigital Quatre dones han deixat les llistes de l'atur, tot i que cinc homes s'han donat d'alta, per tant el saldo és d'una… https://t.co/UfbrfK9gvB
24hreplyretweetfavorite
BiarDigital Els fulls per poder signar es troben en molts establiments comercials de #Biar. https://t.co/SSFzhjoUTz
BiarDigital Recordeu que podeu descobrir la vinyeta d'este mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper, en les papereri… https://t.co/8ZZdUmj4rM

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com