Imprimir aquesta pàgina

Divendres, dia 2 de juny a la Casa de la Cultura de Biar, xarrada sobre la protecció i acollida de refugiats

El proper dia 2 de juny, a les 20.00 h, a la Sala de Conferències de la 2a planta de la Casa de la Cultura de Biar, ens visiten Pilar Albero, advocada, i Judit López, mediadora intercultural, ambdues membres de l’ONG Accem –dedicada a la protecció dels Refugiats.

Pilar i Judit ens presentaran, primerament, Accem i parlaran sobre el sistema de protecció internacional i el procediment d’acollida de refugiats a casa nostra. Després tindrem la possibilitat de fer preguntes i de poder xarrar amb aquestes professionals sobre aquesta situació.
 
Accem és, com diuen a la seua pàgina web: “una ONG dedicada a millorar les condicions de vida de les persones que es troben en la situació més vulnerable de la societat, especialment els col·lectius  de refugiats, migrants i persones en situació o risc d’exclusió social.”
 
Accem parteix que el més important valor d’una persona, és ella mateixa. A açò en suma d’altres com: diversitat –som una societat plural i complexa-, justicia social –promou el respecte i proteccions de drets i llibertats de totes les persones-, compromís social –que és l’expressió més clara en la dedicació i en la implicació moral d’aquelles persones que fan un treball que promou la transformació social.
 
Els seus principis són: interculturalitat –respecte a les identitats culturals i els valors de la població migrant amb la societat d’acollida, participació social -plena equiparació de drets i deures en l’àmbit social, polític, econòmic i cultural de les persones migrats en la societat, complementarietat -Accem fomenta la interlocució, la cooperació i el treball en xarxa amb les administracions públiques i amb altres actors de la societat civil, innovació -Advoca per  criteris com la flexibilitat, el coneixement profund de la realitat territorial, la capacitat de renovació i millora i transparència -ofereix qualitat, rigor i informació contrastada sobre la gestió dels recursos mitjançant mecanismes de validació interna i externa, oferint  doncs credibilitat i solvència.
 
Cal recordar que Biar es va sumar a la Xarxa de Ciutats Refugi el mes d'octubre de 2015 després d'aprovar-se durant el Ple Municipal per unanimitat dels quatre grups representats.
 
(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)