[IES Digital] Entrevista amb Nuria Valdés, participant en les Proves Cangur '17 celebrades a Alcoi

El passat 30 de març, després de donar la primera hora, una trentena d’alumnes de l’IES Biar es dirigiren cap a Alcoi per tal d’enfrontar-se a les proves Cangur, un examen de matemàtiques. Aquest examen el poden realitzar els joves de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears que estiguen entre tercer d’ESO i segon de BATX. 

Dintre d’aquests joves matemàtics i matemàtiques de Biar estava Nuria Valdés, alumna de 4t d’ESO B a qui li hem pogut fer una entrevista sobre l’experiència.

 

Entrevistador (PACO): Abans de tot, on vas realitzar la prova?

Nuria: A la universitat d’Alcoi. No tenia ni idea d’on estava però bé, ara si. Per a la pròxima vegada ja tinc el camí aprés.

 

Entrevistador(PACO): Vas trobar alguna dificultat una vegada allí per trobar-ho tot?

Nuria: Què va! Estava tot molt ben senyalitzat i a més a més als papers assignats ens indicaven on havíem d’anar perfectament. De totes formes la nostra professora de matemàtiques ens va acompanyar.

 020

Entrevistador(PACO): I bé, com et va anar? Et va parèixer molt difícil?

Nuria: La veritat és que no molt bé perquè els problemes eren prou difícils i crec que els meus companys estaran d’acord amb mi si dic que no pareixia del nostre nivell.

 

Entrevistador(PACO): Home, les matemàtiques mai han sigut fàcils! A veure Núria, com va ser l’ambient dintre de classe? Éreu molta gent a l’aula?

Nuria: Ahh! Per a mi va ser el millor de tot. Súper divertit! Personalment vaig conèixer prou gent i això d’estar fent un examen mentre que llancen avionetes de paper per l’aula em va agradar. Respecte a la quantitat d’alumnes no tinc ni idea de quants érem però supose que al voltant de quaranta o cinquanta persones per aula.

 

Entrevistador(PACO): I a banda de l’examen, realitzàreu alguna cosa més? 

Nuria: Doncs sí! En acabar hi havia com una espècie de curs de nanotecnologia on una sèrie de persones ens van presentar els seus amics robots i ens van mostrar certes coses que podien fer aquests només en pronunciar una paraula. Impressionant! Quin món!

 

Entrevistador(PACO): A tot açò, no menjàreu res?

Nuria: Allí ens van donar l’esmorzar. Era simplement un entrepà de xoriç amb aigua normal i corrent. 

 

Entrevistador(PACO): Segur que l'entrepà va volar per poder pegar una volta, m’equivoque?

Nuria: Aiii! M’has pillat! Vam estar una estona per allí investigant Alcoi com a bons estudiants que som. Qui diu que va ser una excursió només de matemàtiques? I la història dels carrers on vam anar a fer-nos una?

 

Entrevistador (PACO): Aleshores repetiràs l’any que ve?

Nuria: Doncs jo crec que sí! És la meua intenció.

 

Entrevistador (PACO): Bé, res més a dir. Gràcies per la teua atenció.

Nuria: De res home. A tu.

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Així mateix Esquerra Unida valora de forma positiva la partida de 20.000 € per a que es decidisca per part de les a… https://t.co/baA2WzWT7G
1hreplyretweetfavorite
BiarDigital Com cada dimarts vos deixem l'opinió d'Antón Miralles. https://t.co/hBb6AxIa33
1hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Moriràs moltes voltes" ha sigut publicada per l'editorial El Toll. https://t.co/1Osgj8VpVg
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital "En Google trac informació en la qual diu que estem en una zona "terremotera", on han hagut terratrèmols importantí… https://t.co/TLtzgAlcyr

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com