Previous ◁ | ▷ Next

Neix a Biar la plataforma Diversitat Malva LGTBI

Donar visibilitat al col·lectiu LGTBI, realitzar accions per una diversitat sexual lliure i lluitar per acabar amb la discriminació davant allò que la societat considera diferent”. Amb aquests objectius es va presentar el passat dissabte 1 d’abril a la Casa de Cultura de Biar la Plataforma Diversitat Malva LGTBI.

A l’acte van participar el Regidor d’Igualtat del nostre poble, Joan Lluís Escoda, dos membres del col·lectiu LGTBI MARIola i el psicòleg expert en diversitat sexual, Moisés Catalán, a més dels mebres de la recent creada plataforma local.

La idea d’agrupar-se en aquesta associació cívica es forma a partir de la presència de casos d’assetjament i rebuig relacionats amb la diversitat sexual. Contra això vol lluitar Diversitat Malva, per acabar amb aquest tipus de situacions.

A continuació vos oferim transcrita la nota que des de la plataforma s’ha redactat:

 

Plataforma Diversitat Malva LGTBI

Aquest passat dia 1 va tenir lloc en la casa de cultura de Biar la presentació de la nostra plataforma, Diversitat Malva LGTBI. Assistim, juntament amb altres companys, a una xicoteta xarrada en la qual donàvem a conèixer oficialment la nostra iniciativa, a més de la col·laboració de MARIola LGTB, Joan Lluís Escoda i Moisés Català.

Va ser un dia una miqueta diferent, però tot va eixir exactament com esperàvem. Vam comptar a més amb pares, mares, i persones de totes les edats que van acudir per a no solament informar-se, sinó també per a oferir-nos tot el seu suport. En moltes ocasions la il·lusió dels assistents es podia percebre des de la taula en la qual ens trobàvem.

Des d'un primer moment, nosaltres deixem clar els nostres objectius, donar visibilitat al col·lectiu LGTBI, realitzar accions per una diversitat sexual lliure i lluitar per acabar amb la discriminació davant allò que la societat considera diferent.

En primer lloc, va començar la reunió Joan Lluis Escoda, parlant personalment dels seus inicis en la Regidoria d'Igualtat i va finalitzar amb un xicotet discurs dedicat cap a nosaltres en el qual ens oferia tot el seu suport, tota la seua il·lusió i mostrava tot el seu orgull cap a la nova aparició de la plataforma.

En segon lloc parlem nosaltres. Comentem com va sorgir la idea d'iniciar algun tipus d'acció relacionada amb la diversitat i vam fer visible la necessitat d'açò a causa de numerables casos de rebuig i assetjament. A continuació, relatem el procediment que portem per a la creació de la Plataforma Diversitat Malva LGTBI i l'important que va anar per a nosaltres l'ajuda proporcionada per Moisés Català.

En tercer lloc, va parlar Moisés Català sobre uns temes d'actualitat en el col·lectiu LGTBI i la necessitat d'impartir formació sobre diversitat sexual. En tot moment ens va transmetre la seua il·lusió per haver participat en el naixement de la nostra iniciativa, deixant-nos clar que comptàvem amb el seu suport i orientació per a tot el que necessitàrem.

En últim lloc, però no menys important, van participar Diana i Jordi com a representants de MARIola LGTB. Ens van relatar com es van iniciar, alguns plans actuals que tenen en ment, com treballen a dia d'avui i ens van oferir una sèrie de consells personals que amb l'experiència han adquirit. Van finalitzar les seues paraules donant una importància als heterosexuals per a la consolidació de la lluita, una part totalment necessària que a voltes no es té en compte.

En acabar la presentació, vam donar pas a la ronda de preguntes, en la qual es va donar lloc a un xicotet debat, que va acabar amb la conclusió que grups que lluiten per la diversitat i pel col·lectiu LGTBI fan molta falta, ja que hem d'acabar amb el rebuig i assetjament davant aquest tipus de situacions.

Fotografia: Sergi Gómez

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Què hem votat els biaruts i biarudes? Anàlisi dels resultats del 10N https://t.co/JYW5Qx6zss
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Els antics camins a Biar, patrimoni a defendre", Just Román Soriano https://t.co/K5whRmUhAP https://t.co/KL1HltANsi
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'Forrets i fogasses' https://t.co/0TDwZILNML https://t.co/kfjBMocvea
BiarDigital L'esquerra guanya novament les Eleccions Generals a Biar https://t.co/JjoXanLNcM https://t.co/Y4SNFHGDhH

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine