La vaga educativa rep un suport desigual als centres d’ensenyament de Biar

El 9 de març hi havia convocada una vaga a nivell estatal que afectava a tots els nivells de l’ensenyament per reivindicar un ensenyament púbic i de qualitat. En concret, s’exigia la derogació de la LOMQE, la reforma del conegut com 3+2 i la fi de les retallades pressupostàries. Al País Valencià, la mobilització ve de la mà de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic (PDEP), que aplega sindicats universitaris, associacions de mares i pares d’alumnes i col·lectius de treballadors del sector educatiu. En un article recent de l’IES Digital explicàvem com s’havia preparat aquesta jornada de lluita a Biar.

Al nostre poble, a banda de l’estudiantat universitari i els treballadors i treballadores de l’ensenyament que han donat suport a la vaga, aquesta s’ha pogut notar al CEIP Mare de Déu de Gràcia i a l’IES Biar.

Al Col·legi només un 10% del professorat ha participat de la vaga. Dels 340 xiquets i xiquetes amb que compta el centre entre tots els nivells, 140 no han acudit a ell. Es tracta d’un 30% en l’educació primària i d’un 50% entre l’educació secundària. Entre els professors i pares i mares dels alumnes, a més, hi ha hagut una sensació de desinformació i desconeixement al voltant dels motius de la convocatòria i de l’existència de la mateixa.

Per la seua banda, les xifres a l’IES Biar han sigut d’un major suport a les reclamacions educatives segons dades del mateix institut. Entre el professorat, el seguiment ha sigut d’un 48’8%, gairebé la meitat dels docents del centre. Entre l’alumnat, el 79’17 dels estudiants ha exercit el seu dret a vaga. Aquesta xifra augmenta fins el 100% pel que fa als cursos entre 3er d’ESO i 2n de Batxillerat.

La jornada ha deixat dos realitats diferents al nostre poble. Per una banda, la manca d’informació i un suport menor a la vaga entre l’educació primària, per l’altra, un gran recolzament i mobilització entre els diferents actors de l’institut.

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital De la mà de l'atleta Clara López Francés vos portem una nova entrega de "Fent poble", reflexionem amb la jove biaru… https://t.co/bfFS1778Lz
6hreplyretweetfavorite
BiarDigital RT @Biarsensacion: 🧥👛Compra als comerços AEBI o gaudeix dels bars i restaurants associats del 14 al 25 d'octubre i participa en el sorteig…
BiarDigital Quatre dones han deixat les llistes de l'atur, tot i que cinc homes s'han donat d'alta, per tant el saldo és d'una… https://t.co/UfbrfK9gvB
BiarDigital Els fulls per poder signar es troben en molts establiments comercials de #Biar. https://t.co/SSFzhjoUTz

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com