Es crearà una comissió de treball per a considerar la possibilitat del canvi de les Festes de Maig a cap de setmana

Davant la possibilitat que es va posar damunt la taula fa uns mesos de la possibilitat de passar les Festes de Moros i Cristians a cap de setmana com ja es fa en altres municipis, des del Consell de Participació Ciutadana de Biar s'ha considerat crear una comissió de treball que puga estudiar i reglamentar el procediment per portar a terme esta proposta.

Des de l'Ajuntament també s'ha informat que d'esta comissió de treball podran formar part totes aquelles associacions que tinguen seu a Biar, tant si ja formen part del Consell de Participació Ciutadana local o no, i per este motiu tenen el termini d'un mes per sol·licitar a l'Ajuntament de Biar formar-ne part d'esta comissió de treball.

 

La possibilitat de canviar les Festes de Maig a cap de setmana: un tema que porta cua

Com és natural la possibilitat d'este canvi té dos postures que s'enfronten, per una part qui està a favor d'este canvi i els beneficis que podria portar als negocis d'hostaleria local especialment, així com d'hostalatge i altres, i també per a aquelles persones que viuen i treballen fora de Biar, que amb el canvi tindrien la possibilitat de poder vindre a Festes almenys dos dies, i per altra banda qui vol continuar preservant les tradicions i que les Festes continuen com sempre, sent el dia 10 el dia de "l'entrà" i el 12 el de la Patrona indiferentment de com caiguen.

Precisament en la línia favorable al canvi es va manifestar Pepe Verdú com a president d'AEBI fa quasi un any, en l'entrevista concedida a Biar Digital en desembre de l'any passat referint-se a que "si volem conservar les tradicions haurem de pensar en canviar-les". 

Per la seua banda, la pregonera de les Festes de Maig de 2016 es manifestava contrària a qualsevol canvi, tot i que ella pel seu treball no pot vindre a les Festes tant com li agradaria, manifestant que "una de les senyes d'identitat de les Festes és reconéixer que el dia de la Patrona és el 12 i el de l'Entrà el 10", com va afirmar en l'entrevista realitzada per Biar Digital a mitjans de maig d'este any.

Finalment, Vicent Galvany, com a regidor de Festes abans de la seua renúncia en una entrevista concedida pel regidor d'Esquerra Unida a Biar Digital per valorar el primer mig any de govern tripartit al càrrec de l'Ajuntament de Biar on l'edil de Festes es referia de forma equànime i com correspon al seu càrrec no posicionant-se ni a favor ni en contra del canvi manifestant que fora com fora "serà mitjançant un procés participatiu on haurà de votar tot el poble".

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Payá es va encarregar de l'Arxiu municipal durant més de 50 anys i va ser pregoner de les Festes en 2011. https://t.co/HWpWTqXXbl
BiarDigital 📌Aigua de les Fontanelles? Que té a veure amb la vinyeta d'este mes realitzada per Eloy Alemañ Navalón? 👉🏻Ho pots… https://t.co/cRHdCByC02
BiarDigital Una competició que no és prioritària per al club local. https://t.co/Swi5wS7vHy
BiarDigital Tot i això la incidència a #Biar continua sent alta. @GVAsanitat #Covid19 https://t.co/uKhPQ1ch9K

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com