• Inici
  • Societat
  • L'alcaldessa i la Plataforma Recuperació Urgències 24h. valoren la reobertura del servei a partir de l'1 d'abril

L'alcaldessa i la Plataforma Recuperació Urgències 24h. valoren la reobertura del servei a partir de l'1 d'abril

| Eduard Garcia Molina | Societat
L'alcaldessa i la Plataforma Recuperació Urgències 24h. valoren la reobertura del servei a partir de l'1 d'abril

L'alcaldessa, Magdalena Martínez, en unes declaracions a Intercomarcal TV ha volgut valorar també la decisió de Conselleria de Sanitat de reobrir les urgències nocturnes, afirmant que "és una bona notícia després de molts viatges a València o Alacant i reunions", així com ha volgut transmetre la seua alegria, tant per al poble de Biar com per als pobles que depenen del Centre de Salut: la Canyada, el Camp de Mirra i Beneixama. La primera edil ha afirmat que "no ha estat parada en estos dos anys, i que les negociacions per a obtindre de nou el servei costen" tot tornant a afirmar que no era competència d'ella, si no una competència autonòmica.

Per últim l'alcaldessa ha valorat la visita del conseller José Císcar, que era la primera vegada que venia a Biar. Ha dit que el conseller ha quedat "molt content amb la visita i meravellat amb l'oli que es fa a Biar com també del treball que es realitza en l'agricultura del poble".

Per altres costat, des de la Plataforma per les urgències, també en unes declaracions a Intercomarcal TV, Aída Campos i Joan Lluís Escoda, com a membres de la Plataforma Recuperació Urgències 24h. Biar han expressat la seua alegria i agraïment a la gent que ha col·laborat tot valorant que la reobertura ha estat "gràcies a la pressió de la gent". Des de la Plataforma s'ha afirmat que no creuen que hi haja "cap problema i que el servei es restablisca tal i com estava abans del seu tancament" i han animat als ciutadans i ciutadanes a "reclamar allò que és seu, perquè així es poden aconseguir moltes coses".

D'altra banda des de la Plataforma s'ha emés un comunicat tot mostrant la seua satisfacció pel treball i el suport dels veïns i veïnes de Biar en la consecució del seu objectiu, alhora que han mostrat la seua crítica per les declaracions que va realitzar ahir l'alcaldessa, ja que des de la Plataforma han afirmat que "no dubten que haja treballat per la reobertura del servei", però alhora es pregunten "on estava esta voluntat quan es presentaren les signatures o quan es presentaven les mocions per part de l'oposició" demanant el restabliment del servei d'urgències nocturnes.

Per últim des de la Plataforma han afirmat que pensen que "la decisió ja estava presa des de fa temps" així com han lamentat que des de l'alcaldia no s'haja nomenat en les seues declaracions "ni per una vegada a la Plataforma, com tampoc s'haja posat en contacte durant este últim mes" amb els seus responsables, que es posaren a la disposició de l'alcaldessa. A continuació reproduïm íntegrament el comunicat de la Plataforma:

 

COMUNICAT AMB MOTIU DE LES DECLARACIONS DE LA SRA. ALCALDESSA A INTERCOMARCAL T.V.

Hui dia 18 de març ha estat un dia molt especial per al nostre poble. I no perquè haja vingut el Vicepresident Císcar, sinó perquè el poble ha aconseguit que la Conselleria de Sanitat torne a obrir les Urgències 24 h. a Biar. Des de la Plataforma volem agrair a tots els biaruts i biarudes l’esforç i el suport. Sense la vostra participació no ho haguérem aconseguit.

Ara bé, estem decebuts per les diverses declaracions que hui a fet la Sra. Alcaldessa. Des de la Plataforma volem dir-li que mai hem dubtat que haja treballat, mai li hem recriminat que fóra culpa seua. Però ara sí que és gràcies a les seues gestions que s’hagen obert les urgències? La Plataforma no hem fet res? Aquesta voluntat que ha mostrat hui, calia que l’haguera mostrada el dia que li van dir que anaven a tancar-les i no dos anys després per moltes reunions, entrevistes i viatges que haja fet. On estava aquesta voluntat quan li vam presentar les firmes? On estava aquesta voluntat quan l’oposició li presentà mocions? Aleshores sempre trobàvem una negativa. Per què fa un mes era molt difícil que es tornaren a obrir? Perquè fa un mes estàvem millor al Centre Integrat de Villena i hui estem meravellosament al Centre de Salut de Biar?

Tot açò que vostè diu hui, ja fa temps que es defensava des de la Plataforma, eixa de la que hui no se n’ha recordat. Però nosaltres li farem memòria. Al Ple passat vostè culpabilitzava la gent del Camp de Mirra, de la Canyada i de Beneixama perquè no utilitzaven el servei. Afirmava que les Urgències costaven 500 euros al dia. Que no era un servei rendible perquè les estadístiques havien caigut. I ara hem d’escoltar que els pobles de la Vall estem de celebració. Com quedem? Blanc o negre?

Estem dolguts perquè en cap de les seues intervencions ha fet referència a aquesta Plataforma, ni a les firmes, ni a les inquietuds que li hem manifestat. Ha quedat prou clar que cap dels motius que ens donaven fa un mes eren veritat, encara que vostès s’entesten a repetir-ho mil i una vegades. Motius basats “el rigorós informe” al què sempre feien referència per donar raons al tancament de les Urgències. A més a més, sembla curiós que aquest migdia la Directora del Departament d’Elda no tinguera cap notícia d’aquesta reobertura. Era a ella a qui se li van enviar les firmes, veritat? Se li van enviar perquè és el procediment a seguir i un dels organismes que decidia la reobertura. Perfecte. I ara resulta que ella no en sabia res? Alguna cosa no ha anat bé.

Durant aquest últim mes en què ens vam posar a la seua disposició, no se’ns ha telefonat, ni avisat de res. De fet ahir mateix tinguérem una reunió i la Regidora de Sanitat –com a representant de l’equip de govern- no sabia res de res. Quin tipus de gestions s’han fet? Tan privades eren aquestes gestions, que ni el mateix equip les coneix? Ahir no se sabia res i hui sí. Eixa decisió estarà presa des de fa un temps i encara que no fóra oficial, haguera estat molt bé remetre la informació a la Plataforma almenys de manera “oficiosa”. Però clar ara ens volem fer nostra la reobertura. Suposem que açò sí que són qüestions “polítiques”.

Ha estat molt bona notícia, però no les maneres i des de la Plataforma volíem fer palès el nostre malestar davant les seues declaracions.

 

Fotografia: les autoritats locals accedeixen juntament amb el conseller José Císcar a l'interior de l'Ajuntament.

L'article té 19 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).