Set 22, 2022

Avancen les obres de l'aulari i gimnàs del col·legi de Biar

NP. 22/09/2022. El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, al costat de l'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez i l'equip tècnic de les obres de remodelació i adequació del CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar ha visitat el seu estat i els progressos realitzats, des que es van iniciar fa mesos.

Set 22, 2022

El Centre Excursionista de Biar i l'Associació Naturalista El Reconco debaten en una taula redona les alternatives a la instal·lació massiva de plantes fotovoltaiques a Biar

Afortunadament la preocupació per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic és un fet que preocupa cada vegada a més capes de la societat, un fet que ve acompanyat de la necessitat d’implementar de forma responsable energies renovables, però fer-ho de forma lògica al nostre territori. Precisament preguntats fa un parell de mesos el Centre Excursionista de Biar i l’Associació Naturalista el Reconco, afirmaven que hi havia prop d’una vintena de sol·licituds d'instal·lació de plantes fotovoltaiques que pretenen abastar 824,57 hectàrees de terrenys rústics per a la generació de 165...

Set 16, 2022

La desocupació puja en huit persones a Biar durant el mes d'agost

El passat mes d'agost ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 199 veïns i veïnes- amb una pujada de 4,19%, huit persones han perdut el seu lloc de treball respecte de les xifres del passat mes de juliol.

Set 16, 2022

[vídeo] Es publica la pel·lícula de les Festes de Maig 2022

Després de dos anys de paró fester durant els passats 2020 i 2021 les Festes tornaren al carrer en este 2022, i amb elles la pel·lícula de les Festes de Maig, un treball gravat i editat per Avant Imatge per a la Cooperativa Elèctrica Nostra Senyora de Gràcia de Biar. A continuació i al llarg de més de quatre hores, trobareu el resultat que es va publicar ahir mateix en el canal de Youtube de l'entitat cooperativista.

Set 13, 2022

Biar celebra la XXII Setmana Cultural Associació de Pensionistes

L'Associació de Pensionistes de Biar celebra la XII Setmana Cultural del 12 al 18 de septembre amb actes programats per als següents dies:

Set 2, 2022

Finalitza la primera fase de les obres del col·legi de Biar

NP. 02/09/2022. El col·legi Mare de Déu de Gràcia de Biar començarà el curs escolar el dia 12 de setembre i ho farà amb normalitat, a pesar que aquest estiu, la seua fisonomia ha canviat significativament. L'alcaldessa del municipi, Magdalena Martínez, ha assenyalat que “l'empresa ultima els treballs de renovació de les finestres i pintura de les façanes dels dos edificis principals, perquè tot estiga en perfecte estat a l'hora de donar la benvinguda als xiquets i xiquetes”. També s'està acabant la col·locació de l'ascensor, que dotarà d'una major accessibilitat al centre.

Set 2, 2022

Biar tanca l'estiu amb la “Festeta de Setembre”

NP. 2/09/2022. Biar celebra el 3 i 4 de setembre la “Festeta de setembre”, una festivitat amb la qual el municipi diu adéu a un estiu carregat d'activitats i festes populars. La festa, que manté un caràcter eminentment religiós combinat amb els tradicionals balls i proves esportives, se celebra des de fa més de segle i mig en agraïment a la Mare de Déu de Gràcia per haver lliurat a la vila de l'epidèmia del còlera.

Ago 18, 2022

La desocupació baixa en més de dos punts i mig a Biar durant el mes de juliol

El passat mes de juliol ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 191 veïns i veïnes- amb una baixada de 2,55%, cinc persones han trobat treball respecte de les xifres del passat mes de juny.

Torre del campanar de l'Església de l'Assumpció. Font: Ajuntament de Biar
Ago 2, 2022

Les campanes de l'Església de l'Assumpció redueixen el seu so per adaptar-se a la legislació

NP. 02/08/2022. Les campanes de l'Església de l'Assumpció de Biar han reduït els seus decibels amb l'objectiu de conciliar el son dels veïns i mantindre la tradició dels repics. En aquest sentit, l'alcaldessa, Magdalena Martínez, ha explicat que “s'ha fet un mesurament acústic i els tocs superaven els decibels permesos”. Al principi, es va proposar suprimir per complet el so, però, més tard, es va plantejar la possibilitat d'abaixar el volum. Davant la viabilitat de la segona opció, es va optar per aquesta, així ho ha indicat en la sessió plenària.

Jul 25, 2022

La desocupació baixa en prop de 4 punts a Biar durant el mes de juny

El passat mes de juny ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 196 veïns i veïnes- amb una baixada de 3'92%, onze persones han trobat treball, mentre que tres s'han inscrit en els servicis públics de búsqueda d'ocupació, deixant en huit persones menys la situació de desocupació actual a Biar.

Jul 22, 2022

La Generalitat podria parar la instal·lació dels projectes fotovoltaics a Biar

La presentació de nombrosos projectes de plaques solars al terme municipal de Biar cobert amb anterioritat per Biar Digital torna a estar d'actualitat. El govern autonòmic conegut sota el pseudònim de Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) tindria la potestat de reduir el percentatge de terreny d'instal·lació del 20% del sòl no urbanitzable presentat al 3%. Cal recordar els percentatges en els qual està dividit el terme municipal del poble de Biar: un 55% de l'espai és forestal i, per tant protegit, mentre que un 45% és urbanitzable (els projectes fotovoltaics es situarien dins d'aquest ú...

Jul 19, 2022

L'alcaldessa entrega les claus de l'arxiu a José Maestre

El nou arxiver, ceramista i llicenciat en Història, recull el testimoni de Cristóbal Payá