La CUP pretén impulsar una Assemblea d'Aturats i aturades a Biar

Des del Grup de Suport a la CUP de Biar s'ha organitzat per al proper divendres, 21 de març una xerrada per tal "d'oferir alternatives a les persones que es troben en situació de desocupació", segons el col·lectiu es pretén constituir una Assemblea d'Aturats i aturades. L'acte es realitzarà a la sala multifuncional de la Casa de Cultura, a les 19:30 h. de la vesprada.

L'acte de constitució s'organitzarà al voltant de diferents intervencions, en primer lloc intervindran dos membres del Grup de Suport, que presentaran l'acte i explicaran la finalitat i funcionament que tindrà l'Assemblea, en segon lloc Toni Terrones, membre de l'Assemblea d'Aturats i aturades dels barris d'Orriols i Torrefiel, a València, així com militant de la d'Alternativa per València-CUP, que explicarà l'experiència que estan tenint, per últim, intervindrà Jordi Pérez, veí de Castalla (l'Alcoià) i assessor laboral, que donarà algunes claus pel que fa a formes de funcionament cooperatives i altres societats laborals, així com ajudes i què fer en determinats casos quan encara s'està contractat i els treballadors i treballadores s'enfronten a un ERO, accés a prestacions al finalitzar el contracte o altres.

Segons els organitzadors i organitzadores "és vergonyós que en un poble de 3.700 habitants tinguem una xifra d'atur de 430 persones, i per això cal plantejar alternatives, organitzar el poble i buscar altres formes d'associar-se laboralment i pressionar a l'administració".

 

Crear alternatives i exigir els nostres drets

Segons la CUP, el propòsit de l'Assemblea d'Aturats i aturades necessàriament ha d'anar en dos sentits, en primer lloc "pressionar a l'administració, en este cas l'Ajuntament per tal que pose a la disposició del poble alternatives i inversions per pal·liar la xifra de persones desocupades", segons el col·lectiu hi ha alternatives com "la municipalització d'alguns serveis" i en segon lloc "donar a conéixer i alternatives d'organització laboral, com les cooperatives, les societats laborals i altres i fer el possible per tal que la gent que es troba en situació de desocupació puga auto-ocupar-se, mitjançant l'empoderament, la formació, assessorament...".

 

Horts ecològics i assessorament

Segons la CUP una de les finalitats de l'Assemblea d'Aturats i aturades serà el cultiu d'horts ecològics i camps de secà i buscar persones que puguen cedir terres que tenen ermes per "ajudar a la sostenibilitat de l'entorn i les persones". També un altre punt important, segons la CUP seria l'assessorament, ja que un assessor laboral estaria disponible per realitzar consultes.

 

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Payá es va encarregar de l'Arxiu municipal durant més de 50 anys i va ser pregoner de les Festes en 2011. https://t.co/HWpWTqXXbl
BiarDigital 📌Aigua de les Fontanelles? Que té a veure amb la vinyeta d'este mes realitzada per Eloy Alemañ Navalón? 👉🏻Ho pots… https://t.co/cRHdCByC02
BiarDigital Una competició que no és prioritària per al club local. https://t.co/Swi5wS7vHy
BiarDigital Tot i això la incidència a #Biar continua sent alta. @GVAsanitat #Covid19 https://t.co/uKhPQ1ch9K

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com