Previous ◁ | ▷ Next

Comunicat de la CUP de Biar pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

La CUP de Biar ha fet públic un comunicat a través de la seua pàgina web amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, la formació d'esquerres ha fet énfasi en que la participació activa de la dona "ha de garantir situar en el centre del debat les nostres reivindicacions històriques en relació al dret al propi cos i la lliure maternitat, el sosteniment de la vida, el reconeixement del treball de cures, la igualtat en tots àmbits: laboral, polític, socioeconòmic...", també afirmant que amb el 8 de març commemorem "la lluita de totes aquelles dones apoderades per a ser més fortes davant del patriarcat, que sempre ens ha volgut dominades i submises".

Finalment, reivindicant "el nostre espai en la història, per l'autèntica ruptura amb el patriarcat i el capital". A continuació es pot llegir de forma íntegra el comunicat:

 

 

Tornem a eixir als carrers el 8 de març, Diada internacional de la Dona Treballadora

Les dones hem tingut un paper fonamental i pioner en la consecució de drets i llibertats al llarg del temps. La nostra participació activa ha de garantir situar en el centre del debat les nostres reivindicacions històriques en relació al dret al propi cos i la lliure maternitat, el sosteniment de la vida, el reconeixement del treball de cures, la igualtat en tots àmbits: laboral, polític, socioeconòmic... i la visibilització de la dona i de manera prioritària i irrenunciable cal articular mecanismes que possibilitin l’eradicació de la violència masclista, amb l’objectiu de construir una societat que contingui en els seus principis rectors el reconeixement del dret de les dones i s’exerceixi la plena igualtat entre els homes i les dones.

Hem de repensar i definir quina societat volem partint d’una mirada feminista en cadascun dels àmbits que ens envolten, cal incorporar de base les reivindicacions i postulats feministes.

El 8 de març és una reivindicació que commemora la lluita de totes aquelles dones apoderades per a ser més fortes davant del patriarcat, que sempre ens ha volgut dominades i submises. Ara més que mai hem de seguir batallant perquè la perspectiva feminista sigui present en tots els àmbits, hem de propiciar que aquest canvi ens faça encara més visibles i així ningú torni a qüestionar els nostres drets i poder viure dignament.

Aquest 8 de març diem prou a les quotes de poder del sistema, les tres voltes rebels eixim amb pas ferm reivindicant el nostre espai en la història, per l'autèntica ruptura amb el patriarcat i el capital.

Cada dia és 8 de març.

CUP Biar
8 de març de 2016

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "Veo la oscuridad", per Mayte Salguero https://t.co/69P3xdTS2I
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital Joan Lluís Escoda: "Som uns mers representants sense més pretensions que treballar per al poble, dignificar-lo i qu… https://t.co/vVyaHQYsK0
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital L’Ajuntament de Biar interposa queixes davant la Subdelegació del Govern, el Síndic de Greuges i el Defensor del Po… https://t.co/gLgvRiXiph
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital Julio Sanjuán: "Quan vam entrar es devia un milió d'euros i a dia de hui l'Ajuntament té un deute equivalent a zero" https://t.co/0I0MuKOXrH

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine