Imprimir aquesta pàgina

Compromís prop de quintuplicar el resultat, mentre que el PSOE queda a menys de 100 vots del PP, el més votat de les Eleccions Generals a Biar

Ahir diumenge un total de 2.528 de les persones amb dret a vot s'acostaren al seu correponent col·legi electoral per exercir el seu dret a vot per les Eleccions Generals a renovació del Congrés i el Senat a Biar. Una altíssima participació, un 87,17 %, que supera en més de dos punts la de 2011 (85,03%), per tant l'abstenció s'ha fixat en el 12,83 %, 372 electors/es.

L'opció més votada pels biaruts i biarudes ha sigut el Partit Popular (PP) amb 741 vots (29,70 %), un resultat molt per baix de les passades eleccions de 2011, on els populars obtingueren 1.163 vots i el 47,5%, una baixada de prop de 20 punts.

La segona opció ha sigut el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), amb 643 vots (25,77%). una important baixada també per als socialistes que en 2011 obtingueren el 36,04 % dels sufragis i 882 vots.

Qui va donar la sorpresa de la nit, tot i que així ho apuntaven la majoria d'enquestes, va ser Compromís, que s'enquadrava en la coalició Compromís-Podemos-És el moment, qui va multiplicar quasi per cinc el resultat de les eleccions anteriors -on concorria sense la companyia de Podemos que no exisita encara com a partit-, i per més de 22 voltes el resultat obtingut fa només huit anys, on s'enquadrava en la coalició Bloc-IDPV-Els Verds.El resultat per a la formació valencianista ha sigut de 577 vots, que representa el 23'13 % dels vots, convertint-se així en l'única força local que millora el seu resultat respecte a les eleccions generals passades i les eleccions locals i també les autonòmiques del passat 24 de maig.

La quarta força a nivell local ha sigut Ciudadanos, qui concorria per primera volta a les eleccions d'àmbit estatal, tot i que el partit té presència des de fa una dècada a Catalunya, on és la segona força del Parlament. Ciudadanos ha aconseguit un total de 358 vots a Biar (14,35 %).

A continuació, amb 119 vots (4,77 %) es troba Esquerra Unida, que concorria amb la coalició Unitat Popular-Esquerra Unida del País Valencià- Esquerra en Comú (EUPV-UPeC), qui tampoc ha pogut millorar el seu resultat de 2011, on va recabar 180 vots (7,36 %).

Finalment, han hi hagut prop de 40 veïns i veïnes que han volgut fer un vot simbòlic donant el seu vot a les forces més minoritàries, i que finalment no tindran representació al Congrés, com ara UPyD, Verds Ecopacifistes, Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), VOX, Ara, País Valencià -coalició on s'enquadrava ERPV principalment-, Recortes Cero-Grupo Verde, PCPE, Som Valencians i Partido Libertario.

Per conéixer tots els detalls podeu consultar la següent pàgina.

Pots conéixer els resultats de les eleccions al Senat en la següent pàgina.

Font: Ministeri de l'Interior

Redacció: Eduard Garcia

Articles relacionats (per etiqueta)