• Inici
  • Política
  • La nova pregonera de Festes i l'acompanyament musical del "Paseillo" marquen el Ple de novembre

La nova pregonera de Festes i l'acompanyament musical del "Paseillo" marquen el Ple de novembre

| Eduard Garcia Molina | Política
La nova pregonera de Festes i l'acompanyament musical del "Paseillo" marquen el Ple de novembre

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes de novembre celebrat el passat dilluns 30, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors, i en segon lloc es va procedir a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán.

Proposta sobre l'acompanyament de la Corporació Municipal "El paseillo"

Podeu consultar la notícia a banda que es va fer en relació a esta decisió.

Durant la sessió plenària de l'Ajuntament de Biar celebrada ahir, entre altres decisions, es va aprovar prescindir de l'acompanyament musical que s'havia realitzat fins ara els dies de Festes de Maig, quan la Corporació Municipal ix de l'església Ntra. Senyora de l'Assumpció per dirigir-se a l'Ajuntament, amb l'acompanyament musical de la Societat Unió Musical Biarense, un acte amb uns segons de durada i que a Biar es coneix popularment com "El Paseillo".

Val a dir que esta qüestió ja es va tractar en l'anterior Ple Municipal d'octubre, tot i que es va decidir que anara al Consell de Participació Ciutadana, celebrat el passat 11 de novembre i que segons va explicar Joan Lluís Escoda, portaveu de Compromís en el Consistori local i regidor de Cultura, Patrimoni i Tradicions, el Consell va decidir "que era una decisió política que calia prendre's al Ple".

Les afirmacions d'Escoda van trobar suport també en el Grup d'Esquerra Unida, que a través del seu portaveu, Vicent Galvany es va mostrar també partidari de la proposta i que la Societat Unió Musical Biarense no realitzara l'acompanyament musical a la Corporació Musical, ja que la "Corporació pot fer perfectament eixe recorregut sense que els acompanyen", com també per part del Grup Socialista, qui en veu de la seua portaveu, Asun Gregori, va manifestar que "es tractava d'un fet obsolet", com també "que hi ha coses molt més importants al poble per les quals preocupar-se".

La proposta es va trobar amb l'oposició del Grup Popular, que en veu de la seua portaveu, Magdalena Martínez, va recriminar a l'Equip de Govern que era una "decisió que es carregava una tradició de segles que fins i tot havia estat regulada per una Ordenança Municipal", convertint l'acte en "un ball sense música".

La rèplica va arribar per part de Joan Lluís Escoda, qui va respondre als populars explicant que hi ha "una diferència bàsica, a l'entendre de forma diferent la política", diferenciant entre qui representa "la nova i la vella política". Un canvi que segons Escoda "no afecta a la idiocincràcia del poble", lamentant també que els populars havien "tingut molt de temps per reinvindicar les tradicions i que no ho havien fet".

Finalment, l'alcalde Julio Sanjuán, va tancar el torn de rèplica procedint a la votació i aprovant-se la moció amb els vots a favor dels Grup Socialista, de Compromís i d'Esquerra Unida, i el vot en contra del Grup Popular. Tot i que com és natural "El Paseillo" es mantindrà, no serà necessari que la banda de música interprete cap peça al pas de la Corporació Municipal i a l'acabament de cada u dels dies de Festes en virtut de la decisió presa.

 

Proposta de nomenament de la pregonera de Festes de Maig 2016

Podeu consultar la notícia a banda que es va fer en relació a este nomenament.

Pel seu treball està llargues temporades fora de Biar, però sempre ha intentat participar en les festes del seu poble” en estos termes s'explicava Vicent Galvany, regidor de Festes durant el Ple Municipal celebrat el passat dilluns on es va donar la notícia del nomenament de la nova pregonera de Festes de Maig 2016, Teresa Albero Almiñana.

Un nomenament que va ser ben rebut pels quatre grups representats en el Plenari i que aprofitaren per donar-li l'enhorabona a la nostra veïna pel nomenament. Ja que és un tràmit que ha de rebre l'aprovació del Ple Municipal.

Teresa Albero és soprano i pianista, ja que és doblement llicenciada en Musicologia pel Coservatori de València i en Cant pel Centre Superior de Música del País Basc 'Musikene' de Donostia/Sant Sebastià, un dels més importants de l'Estat espanyol. També té un màster en Interpretació Musical, fins i tot s'ha format amb alguns dels millors artistes a nivell mundial de la interpretació musical. És Blaveta de tota la vida i en 2014 va col·laborar amb la Colla de dolçaina i tabal “Bassa la Vila” de Biar en el concert de música festera que organitza anualment la Colla, així com també va realitzar un concert solidari el passat 27 de desembre de 2014, entre altres.

 

Proposta sobre el 25 de Novembre per l'eliminació de la violència sobre la dona 

Per l'aprovació d'esta proposta en primer lloc va agafar la paraula Joan Lluís Escoda, regidor de Serveis Socials i Igualtat de l'Ajuntament de Biar i portaveu del Grup de Compromís, l'edil es va referir als actes realitzats a Biar pel 25 de Novembre, tot afirmant que l'Ajuntament ha de confiar "en els seus professionals com ara Serveis Socials, Policia Local i les Regidories de Serveis Socials i d'Educació per treballar contra esta xacara. També va recordar la creació de la Regidoria d'Igualtat per part de l'actual Equip de Govern.

Per part del Grup d'Esquerra Unida, Vicent Galvany va fer referència a "l'èxit de públic que tingueren els actes de dimecres passat. Tot esperant que "el número de dones assassinades l'any que ve siga 0".

Per part del Grup Socialista, Asun Gregori, es va mostrar crítica amb les lleis educatives i decisions dels governs populars a nivell estatal, com ara l'eliminació de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania o la LOMQE. Gregori també va fer referència al treball realitzat des dels centre educatius tot recordant que el 016 és el telèfon d'atenció a les persones que puguen tindre algun problema en este sentit, un número que es gratuït i que no deixa rastre en la factura.

Des del Grup Popular, Magdalena Martínez va defensar la posada en marxa de noves mesures per part del govern espanyol: amb més protecció a les dones, més usuàries ateses per ATENDO, més víctivimes amb contracte qualificat de treball, més ajudes... i va instar a seguir treballant des l'àmbit laboral, educació, àmbit policial... per acabar amb la violència sobre la dona.

 

Canvi de representants en el Consell de Participació Ciutadana de l'AMPA del Col·legi Mare de Déu de Gràcia

Es tramita el canvi de representants.

 

Canvi de representants en el Consell de Participació Ciutadana del Grup Coral Veus Noves de Biar

Es tramita el canvi de representants.

 

Designació dels nous membres en el Consell de Participació Ciutadana de la comparsa de templers "Els Blanquets"

Es tramita el canvi de representants també, tràmit necessari que aprove el Ple de l'Ajuntament. El responsable serà Alberto Martínez, mentre que el suplent serà Francisco Martínez.

Durant l'aprovació es posa l'accent en que Els Blanquets són la primera comparsa en demanar la representació en el Consell de Participació Ciutadana, "un fet al què s'aniran incorporant la resta de comparses".

Tots els grups representats en el Ple van felicitar els nous suplents i representants, per finalitzar el Ple amb els precs i preguntes per part de l'oposició i les respostes de l'Equip de Govern.

 

Redacció: Eduard Garcia

 

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).