• Inici
  • Política
  • L'elecció de la jutgessa de pau i suplent i alguns tràmits principals temes del Ple Municipal de març

L'elecció de la jutgessa de pau i suplent i alguns tràmits principals temes del Ple Municipal de març

| Eduard Garcia Molina | Política
L'elecció de la jutgessa de pau i suplent i alguns tràmits principals temes del Ple Municipal de març

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes de març celebrat el passat dimarts 31 de març, en primer lloc es va produir l'aprovació de les actes de les sessions anteriors, i en segon lloc es va procedir a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcaldessa, Magdalena Martínez.

 

Ordenança reguladora per atorgar llicències urbanístiques ambientals i figures afins

S'aprova per unanimitat dels tres grups representats, ja que es tracta d'adaptar-se a la nova legislació i complir els preceptes indicats. Un treball realitzat pels tècnics de l'Ajuntament per adaptar l'ordenança a la nova llei.

 

Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació de serveis relacionats am l'atorgament de llicències d'autorització, control i inspecció de comunicacions prèvies i altres actuacions de caràcter urbanístic i ambiental

El quart punt de l'ordre del dia també s'aprova per unanimitat, ja que és un punt relatiu a l'ordenança abans esmentada, segons explica l'alcaldessa, Magdalena Martínez, i en este punt s'explica les taxes a pagar per les llicències urbanístiques i d'altre tipus. S'explica durant el Ple que apenes canvia res, a banda de tindre una "xicoteta baixada" en els preus.

 

Sol·licitud d'inclusió en el Pla d'obres 2016 la restauració de la torreta i el llenç de l'arc de Jesús

S'explica que és una subvenció que dóna la Diputació Provincial d'Alacant pel que fa a obres i serveis de cooperació, una subvenció que ja es va demanar l'any passat, tot i que no va ser concedida, per este motiu es du novament a Ple, ja que l'estat de la torreta i el llenç de l'arc va ser qualificat de "prou lamentable" pels tres grups.

Des de l'oposició, tant per part del PSPV-PSOE com per part d'EU es va demanar que se li done un ús "més adequat" al monument. Finalment, el punt es va aprovar per unanimitat dels grups popular, socialista i d'Esquerra Unida (EU).

 

Elecció del jutge o jutgessa de pau i substitut/a per als propers 4 anys

Es vota al titular i el suplent per part de l'alcaldessa i dels regidors i regidores del Ple.

Es tria Rafaela Mollà Mas per a ser jutgessa de pau. Per deu vots a favor i un en blanc.

Per a suplent es tria Josefa Almiñana Català per sis vots a favor i un vot en blanc.

Es dóna l'enhorabona a totes dos per part dels membres del Ple.

 

Adonar de les objeccions d'intervenció de 2014

Es dóna compte de les objeccions per una exigència de la Llei d'Estabilitat pressupostària.

 

Adonar del marc pressupostari de 2015-2018

Es dóna per informat al Ple ja que "els comptes quadren" segons els membres de la corporació.

 

Inclusió de representant de participació ciutadana

S'aprova la inclusió en el Consell de Participació ciutadana a l'Agrupació fotogràfica “la llum de Biar”. Els seus membres seran Jordi Candel i Daniel Mas, que reben la benvinguda per part dels membres del Ple.

 

Precs i preguntes

Respostes ple anterior

Pel que fa a l'entrevista realitzada durant les festes de Sant Antoni a l'alcaldessa, que va tindre un cost per a les arques municipals d'uns 1.500 €, la regidora de turisme, Mª Carmen Colomina va respondre que cada festa que hi ha al poble es contracta als mitjans de comunicació per promocionar turísticament el poble, i que està oberta a les suggerències de l'oposició.

Pel que fa a l'edició de la publicitat sobre l'exposició del quadre restaurat sobre la flagel·lació de Crist, que es trobava sols en castellà i va ser motiu de queixa per part del Grup Socialista, la regidora de cultura, Emilia Payà, va respondre que "a l'institut on es va restaurar hi ha gent d'altres països d'Europa, i no sols espanyols" i que per a ells era més fàcil escriure-ho en castellà, així com que "no li veia més importància", ja que "el castellà és llengua oficial també". A esta resposta, Asun Gregori, en veu del Grup Socialista, va respondre que recorden que el valencià és igualment oficial i cal donar-li la importància que li cal al tractament de la nostra llengua.

Pel que fa a les queixes de l'oposició sobre la retolació sols en castellà per unes obres de la Diputació, i sobre l'estat d'alguns dels carrers d'el barri de Santa Llúcia, José Soler, com a regidor d'obres va respondre en primer lloc que demanarien a la Diputació que es faça en valencià "si pot ser" i en segon lloc que en tindre pressupost s'acometrien les obres de millora d'estos carrers.

 

Prec i preguntes del Ple actual

Per part del Grup Socialista, entre altres es demana la memòria sobre el Pla conjunt d'ocupació, la memòria econòmica i la memòria de les actuacions realitzades.

D'altra banda, es pregunta pels motius de contractar una empresa de fora de Biar que es dedique a la carpinteria metàlica per part de l'Ajuntament, apreciant també que esta empresa ni tan sols es troba ubicada al País Valencià.

Per part d'Esquerra Unida, a banda de sumar-se a les peticions del Grup Socialista es demana alguna millora pel que fa a la carretera que va a Banyeres de Mariola, a l'alçada del pont de les Fanecaes, ja que les herbes que creixen als costats poden dificultar la conducció per este tram.

L'article té 60 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).