• http://valdespastor.com/site/
Previous ◁ | ▷ Next

Unadikum i la CUP acosten la realitat de Palestina a Biar

Redacció: CUP Biar

El passat dia 5 de desembre, la CUP de Biar va organitzar una xerrada sobre el poble palestí a la Casa de Cultura amb l’objectiu d’explicar la realitat que es viu allí.

Per a aquesta ocasió, vam contar amb els companys i companyes de les Brigades Internacionals UNADIKUM. Els ponents van començar explicant el significat d’aquesta paraula àrab significa “vos cride” i que pertany a una cançó de Tawfiq Ziad, la qual es concep com una obra que reflecteix la lluita del poble palestí.

Cristian Santiago, coordinador del País Valencià, va exposar la labor que realitzen. Ells i elles viatgen en varies ocasions fins a la Franja de Gaza, on la seua tasca primordial és fer d’escuts humans i comunicar al poble palestí la seua situació al món, ja que estan completament bloquejats per part d’Israel.

UNADIKUM no és cap ONG, “som activistes, no rebem cap subvenció ni la volem”, va aclarir.

Aquesta associació es basa en tres pilars fonamentals: el primer és acabar amb l’ocupació del poble palestí per part d’Israel, el segon acabar amb l'apartheid que pateixen i, en tercer lloc, lluitar pel dret al retorn del poble palestí al seu territori.

El poble palestí té coneixements que no pot posar en pràctica pel bloqueig que sofreixen en quant a material i pels continus atacs israelians, com és el cas de la dessaladora d’aigua que van construir i de seguida van bombardejar. Hi ha estudis que diuen que per a l’any 2020 no els quedarà aigua, ja que aquesta s’està salinitzant i, a més, Israel està desviant l’aigua per tal que no puga arribar a la població palestina.

Una qüestió que també es va explicar va ser el terme ‘sionisme’. Ser sionista significa plantejar estratègies per a obtenir el major territori possible amb el menor número de població autòctona, per tant, UNADIKUM es declara antisionista.

Seguidament, Estela, membre de BDS Alacant, ens explica que aquest moviment neix des de terres palestines al 2005 per donar a conèixer al món el que està passant. BDS és una organització solidària, no violenta, la funció més destacable de la qual és el respecte pels drets humans.

Ens exposa les tres campanyes que actualment estan duent a terme:

1. Aconseguir que els comerços es sumen a la campanya lliure d’apartheid amb la campanya “Jo no compre apartheid”, amb la qual els comerços es declaren lliure d’apartheid assegurant que no hi venen cap producte procedent del poble israelià.

2. Col·locar adhesius als comerços on venen productes d’Israel.

3. La ruta boicot, que es tracta d’anar pels centres comercials personalment explicant als comerciants per què no han de vendre productes procedents d’Israel.

L'acte es va tancar amb un torn de preguntes on els assistents a l'acte, unes vint persones, pogueren aclarir els seus dubtes i conéixer de primera mà com poder donar suport al poble palestí.

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital La ràpida intervenció de veïns i bombers eviten que es propague un incendi a la zona del Santuari… https://t.co/Gk6lg0o3wg
BiarDigital Com queda la distribució de les Regidories amb el nou Equip de Govern municipal? https://t.co/RHg1a9O8OL
BiarDigital "A los amigos", per Mayte Salguero https://t.co/PIe4xYRyIJ
BiarDigital Biar condemna una volta més la violència masclista i patriarcal https://t.co/LRxDqJ6tld https://t.co/wPaNpGwwen

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine